Online alimentatie berekenen

Maak zelf een online berekening van de hoogte van de kinderalimentatie of de partneralimentatie. Zo krijgt u binnen enkele minuten een indicatie van de alimentatiebedragen. Wilt u de alimentatie officieel aanvragen of wijzigen? Neem dan contact met ons op voor een goede familierecht advocaat die u hierbij helpt. Voor het aanvragen of wijzigen van alimentatie heeft u altijd een advocaat nodig.

Bel ons

Zoekt u een echtscheidingsadvocaat? Neem dan direct contact met ons op

Of laat ons u terugbellen

Op werkdagen bellen we u binnen 1 uur terug

Rekenmodules

Met een van onderstaande rekenmodules kunt u snel en gratis een online alimentatieberekening maken. De resultaten inclusief een toelichting op de berekening kunt u eenvoudig uitprinten of opslaan.

De rekenmodules geven een goede indicatie van de te betalen alimentatie omdat zij gebaseerd zijn op de belangrijkste uitgangspunten van de werkgroep Alimentatienormen van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak. Berekenen van alimentatie is geen absolute wetenschap Het vaststellen of uitrekenen van de hoogte van de partner- of kinderalimentatie is geen absolute wetenschap. Dit betekent dan ook dat de uitkomsten van de rekenmodules alleen gebruikt kunnen worden als indicatie. De resultaten geven u een goede indruk van de alimentatie die u kunt verwachten of moet betalen aan de hand van een aantal in te voeren gegevens. Professionele rekensoftware alimentatie zeer complex De rekensoftware die door juridisch professionals gebruikt wordt om de hoogte van alimentatie te berekenen is zeer uitgebreid en complex. Wij hebben geprobeerd om de rekenmodules alimentatie van Scheidingsinformatie.nl praktisch en werkbaar te houden zonder afbreuk te doen aan de belangrijkste uitgangspunten die bij het berekenen van partner- en kinderalimentatie een rol spelen. Neem altijd contact op met een familierechtadvocaat Ondanks het feit dat wij overtuigd zijn van het feit dat de bovenstaande rekentools u een goede indicatie geven van de hoogte van de alimentatie die in uw persoonlijke situatie betaald zou moeten worden, raden wij u aan om altijd contact op te nemen met een familierechtadvocaat voordat u besluit op basis van de indicatie van onze rekentools te handelen.

Wilt u uw alimentatie laten wijzigen?

Bel de Scheidingslijn of vul het contactformulier in.
Bel: 085 - 029 1003 Contactformulier

Bereken in 5 minuten uw actuele alimentatiebedrag

Kinderalimentatie

Gebruik dit formulier om de kinderalimentatie te berekenen. Alimentatie berekenen

Partneralimentatie

Gebruik dit formulier om de partneralimentatie te berekenen. Alimentatie berekenen

Indexatie

Wilt u de indexatie van de alimentatie berekenen? Indexatie berekenen

Gerelateerde artikelen

Proef om kinderen te ontzien bij echtscheiding

Een scheiding is enorm ingrijpend in het leven van kinderen. Om hen bij een moeilijke echtscheiding zoveel mogelijk te ontzien doen de rechtbank Zeeland – West-Brabant, Zeeuwse gemeenten en de Raad voor de Kinderbescherming een proef die 1 jaar gaat duren.

Lees het volledige artikel

Eindigt partneralimentatie altijd na 12 jaar?

De plicht tot het voldoen van partneralimentatie vervalt twaalf jaar nadat het huwelijk is ontbonden. Maar op deze basisregel bestaan wel een aantal uitzonderingen.

Lees het volledige artikel

Wanneer moet ik partneralimentatie betalen?

U bent in principe verplicht om partneralimentatie te betalen als uw ex-partner na de echtscheiding onvoldoende inkomsten heeft om in haar (of zijn) levensonderhoud te voorzien. Daarbij wordt rekening gehouden met uw levensstandaard ten tijde van het huwelijk.

Lees het volledige artikel
Bekijk alle artikelen