Onze werkwijze

Met een duidelijk stappenplan ontzorgen we je en helpen we je met het regelen van de scheiding, het wijzigen van de alimentatie of bij een andere familiezaak. We hanteren daarbij de volgende werkwijze:
Telefonisch kennismakingsgesprek
Bel nu voor een gratis intakegesprek

Stap 1 - Vrijblijvende telefonische kennismaking

Tijdens Het eerste telefoongesprek maak je kennis met een van onze juristen:
Merel, Noa, Rudy, Britt, Zenzi of een andere vriendelijke jurist.
Onze jurist inventariseert samen met jou de situatie. We gaan in op de woonsituatie, de kinderen en de financiële situatie, zodat we een goed beeld krijgen van de hele situatie en jouw verwachtingen. Na dit gesprek weten we wat er allemaal geregeld moet worden en op welke manier. Samen met jou bespreekt onze jurist de beste oplossing.
Gratis kennismakingsgesprek

Stap 2 - Inschakelen advocaat of mediator

In de meeste familiezaken heb je een advocaat of mediator nodig. Nadat we je situatie goed in kaart hebben gebracht, weten wij wie je hierbij het beste kan helpen. We kunnen je direct in contact brengen met een geschikte advocaat of mediator. We werken samen met advocaten en mediators die zich in familierecht hebben gespecialiseerd. Zo weet je zeker dat je goed wordt geholpen.
Section Separator

Stap 3 - Vervolgafspraak

We sturen een omschrijving van je hulpvraag en je contactgegevens naar de advocaat of mediator die je het beste kan helpen. Jij ontvangt de contactgegevens van de advocaat of mediator in je mailbox. Je maakt een persoonlijke vervolgafspraak. Als er een klik is en voldoende vertrouwen, inventariseert je advocaat/mediator wat er allemaal geregeld moet worden en bespreek je samen het plan van aanpak. Zodra dit duidelijk is, wordt er een heldere afspraak gemaakt over de kosten. Deze afspraak wordt vastgelegd in een opdrachtbevestiging.
Section Separator

Stap 4 - Behandeling zaak

Hoe de zaak verder verloopt hangt af van jouw keuze voor mediation of een eigen advocaat. Of het nu om een scheiding, wijziging alimentatie of een andere familiezaak gaat. Je hebt altijd de keuze om het samen te regelen (mediation) of niet (eigen advocaat).

Mediation
Kies je voor mediation, dan vindt er samen met jouw partner een of meerdere gesprekken plaats waarbij de mediator helpt om alle belangrijke afspraken op papier te krijgen. 

Eigen advocaat
Kom je er samen niet uit en kies je voor een eigen advocaat? Dan probeert jouw advocaat de regeling die jij voor ogen hebt af te stemmen met de advocaat van jouw (ex-)partner. Lukt dit, dan kan er alsnog een overeenkomst. Lukt dit niet, dan wordt de zaak aan de rechter voorgelegd.
Section Separator
echtscheiding aanvragen zonder partner

Stap 5 - Juridische afwikkeling

Het verloop van de juridische procedure hangt dus af van de keuze voor mediation of een eigen advocaat.

Mediation
Als de overeenkomst is ondertekend, dan is de juridische afwikkeling nog een formaliteit. Onze mediator is ook advocaat en dient alle papieren bij de rechtbank in. Je krijgt dan een beschikking (uitspraak) van de rechtbank.

Eigen advocaat - procedure op tegenspraak
Kom je er samen niet uit dan start jouw advocaat een procedure bij de rechtbank. Dat begint met een verzoekschrift waarin je de rechter vraagt om over de te regelen onderwerpen een beslissing te nemen. De advocaat van je (ex-)partner kan hiertegen een verweer voeren en ook zelf verzoeken indienen. Er vindt en zitting plaats, waarna de rechter schriftelijk uitspraak doet.

Uitspraak rechtbank
Een uitspraak van de rechtbank is bindend en kun je gebruiken om nakoming van de afspraken af te dwingen.

Stap 6 - Echtscheiding definitief

Gaat het om een echtscheiding? Dan is het belangrijk om te weten dat de scheiding pas definitief is als deze is ingeschreven in het register van de burgerlijke stand. Vanaf dat moment zijn jullie officieel niet meer getrouwd.
Echtscheiding definitief - Juridisch Netwerk Nederland
Section Separator

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar!

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat of mediator.

Mediation en eigen advocaat mogelijk

Locaties door heel Nederland

Alleen gespecialiseerde advocaten en mediators

Gratis telefonische intake

Bel ons: 085 109 4102

Of stuur ons een email

Gratis adviesgesprek?
Ma t/m vr - 09:00 tot 19:00