Echtscheidingsadvocaat Amsterdam

Ben je opzoek naar een professionele echtscheidingsadvocaat in de regio Amsterdam? Dan hoef je niet verder te zoeken. We werken samen met een netwerk van gespecialiseerde scheidingsadvocaten die je kunnen begeleiden bij alle juridisch zaken die spelen rond jouw scheiding. Denk aan de scheidingsprocedure, de partneralimentatie en kinderalimentatie en de verdeling van de woning. Het is vaak niet eenvoudig om in contact te komen met de juiste scheidingsadvocaat. Daarom zijn wij een netwerk van betrokken en professionele scheidingsadvocaten met maar één doel: jou vóór, tijdens of na de echtscheiding helpen. Zo kun je snel weer verder.

Wat je van ons kunt verwachten

Als je contact met ons opneemt, dan krijg je gelijk een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je krijgt de gelegenheid om ons te vertellen hoe het zit en vervolgens geven we je een passend klantadvies om je probleem op te lossen. Vereist je situatie een advocaat of een mediator? Dan zorgen wij dat je in contact komt met de geschikte advocaat of mediator. Zo ben je er zeker van dat je zaak in goede handen is.

Wat mag je van de echtscheidingsadvocaat verwachten?

De aan ons netwerk verbonden echtscheidingsadvocaten zijn gespecialiseerd in scheidingszaken. Na onze doorverwijzing neemt de echtscheidingsadvocaat binnen 24 uur contact met je op om een afspraak te maken. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld.Tijdens het eerste gesprek bespreek je het probleem met de advocaat. Scheidingsadvocaten hebben een geheimhoudingsplicht, dus je kunt vrijuit de situatie bespreken. Samen met de advocaat maak je een concreet stappenplan. De scheidingsadvocaat geeft aan de hand van dit plan een schatting van hoeveel het gaat kosten. In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om gefinancierde rechtsbijstand van de overheid te krijgen. Dat kan als je inkomen en vermogen binnen bepaalde grenzen liggen. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Hoeveel kost een scheidingsadvocaat in Amsterdam?

Veel echtscheidingsadvocaten werken op basis van een bepaald bedrag per uur. Het is aan de advocaat om zelf zijn/haar uurtarief te bepalen. Vaak is het tarief gebasseerd op specialisatie en/of ervaringsjaren. Gemiddeld kost een scheidingsavocaat in Nederland rond de 200 euro per uur. Voor mensen die beneden een bepaalde inkomsten - en vermogensgrens zitten, is er financiële hulp mogelijk bij de advocaatkosten. Dit heet ook wel een toevoeging. De echtscheidingsadvocaat vraagt deze subsidie aan bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Waarom een scheidingsadvocaat in de buurt van Amsterdam?

Woon je in de buurt van Amsterdam, dan wordt de scheidingsprocedure bij een rechtbank in de buurt van Amsterdam ingediend. Het is dan wel zo praktisch als je advocaat (of mediator) uit de buurt van Amsterdam komt. Dat is natuurlijk voordeliger als er bijvoorbeeld een zitting is. We adviseren mensen daarom altijd om een echtscheidingsadvocaat in te schakelen die uit de buurt komt.

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar!

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat of mediator.

Mediation en eigen advocaat mogelijk

Locaties door heel Nederland

Alleen gespecialiseerde advocaten en mediators

Gratis telefonische intake

Bel ons: 085 - 029 1003

Of stuur ons een email

Gratis adviesgesprek?
Ma t/m vr - 09:00 tot 19:00