Over Hét Juridisch Netwerk Nederland

Scheidingsinformatie.nl is een initiatief van Hét Juridisch Netwerk Nederland. Aan Hét Juridisch Netwerk Nederland zijn een groot aantal onafhankelijke familierecht advocaten en mediators verbonden.

Echtscheiding roept vragen en emoties op

Als geen ander weten wij dat een echtscheidingsprocedure allerlei vragen en emoties oproept. Een groot deel van de juridische vragen die u heeft proberen wij via de informatie op deze website te beantwoorden. Voor aanvullende vragen, advies of het aanmelden van uw zaak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via onze speciale Scheidingslijn: 085 – 029 1003.

Hét Juridisch Netwerk Nederland: no nonsense met kennis van zaken

Binnen Hét Juridisch Netwerk Nederland is het motto: no nonsense met kennis van zaken. Wij helpen u bij het inventariseren van uw situatie en het maken van de beste keuze. Daarbij laten wij ons graag leiden door uw wensen. Wilt u gezamenlijk zo snel mogelijk scheiden met zo min mogelijk rompslomp? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat u – vaak nog dezelfde dag – in contact wordt gebracht met een professional die u helpt bij uw verzoek.

Heeft u behoefte aan advies over alimentatie of over de mogelijkheden bij het verdelen van woning en andere bezittingen? Geen punt. Wij brengen u in contact met een professional die u echt met uw probleem kan helpen. De perfecte match!

Uurtarief of vaste prijsafspraak

Over kosten gesproken. De door Hét Juridisch Netwerk Nederland beschikbaar gestelde informatie en hulp is voor u kosteloos. Wij ontzorgen u en helpen u op weg. Leent uw zaak zich voor een advocaat of mediator? Dan zorgt HetJNN er voor dat u in contact kunt komen met een advocaat of mediator bij u in de buurt. Mocht er geen geschikte advocaat of mediator bij u in de buurt zijn, dan zorgen wij er voor dat u in contact kunt komen met een niet aangesloten kantoor of rechtshulp organisatie.

Alle door u verzonden en/of opgegeven informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Advocaat of mediator? U bepaalt.

In overleg met u bepalen de professionals hun rol. Bent u op zoek naar een advocaat en/of mediator die u en uw partner gezamenlijk adviseert? Prima, bij ons bent u aan het juiste adres. Mocht u de voorkeur geven aan een eigen advocaat of gebruik willen maken van een mediator / niet-advocaat, dan kunnen wij u eveneens van dienst zijn.

Schikken of procederen?

Veel echtscheidingszaken worden in goed onderling overleg afgewikkeld waarbij onze rol zich veelal beperkt tot de zakelijke advisering over het verloop van de procedure, het vaststellen van de alimentatie en het verdelen van woning en vermogen.

Toch zijn er ook een aantal echtscheidingszaken die niet in onderling overleg geregeld kunnen worden, bijvoorbeeld omdat uw ex-partner onredelijke eisen stelt. In dat geval kan een gerechtelijke procedure onvermijdelijk zijn. Dan is het goed om te weten dat de aan Hét Juridisch Netwerk Nederland verbonden professionals beschikken over ruime ervaring en kennis van zaken. Of het nu gaat om een spoedprocedure of een hoger beroep, de advocaten zijn in staat om voor elke rechter uw belangen maximaal te behartigen.

Als u op zoek bent naar een uitstekende familierechtadvocaat en/of mediator, neem dan contact met ons op via de Scheidingslijn op telefoonnummer 085 – 029 1003.

Heeft u onbeantwoorde juridische vragen?

Bel de Scheidingslijn of vul het contactformulier in.
Bel: 085 - 029 1003 Contactformulier

Bereken in 5 minuten uw actuele alimentatiebedrag

Kinderalimentatie

Gebruik dit formulier om de kinderalimentatie te berekenen. Alimentatie berekenen

Partneralimentatie

Gebruik dit formulier om de partneralimentatie te berekenen. Alimentatie berekenen

Indexatie

Wilt u de indexatie van de alimentatie berekenen? Indexatie berekenen

Gerelateerde artikelen

Moet ik voor een echtscheiding een advocaat inschakelen?

Bij echtscheidingsprocedures geldt de zogenaamde verplichte procesvertegenwoordiging. Dit houdt in dat u een advocaat moet inschakelen om een verzoekschrift voor echtscheiding in te dienen bij de rechtbank.

Lees het volledige artikel

Kosten van levensonderhoud en kinderalimentatie

Bij het bepalen van de hoogte van kinderalimentatie staan twee begrippen centraal: de behoefte van het kind (of kinderen) en de draagkracht van degene die alimentatie moet betalen (meestal de vader).

Lees het volledige artikel

Kan ik van een echtscheidingsbeschikking in hoger beroep?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een van beide partners (soms zelfs beide partners) besluit om hoger beroep in te stellen. U kunt binnen 3 maanden na de beslissing van de rechtbank een beroep instellen bij het gerechtshof.

Lees het volledige artikel

Alimentatie en ondernemerschap

Het vaststellen van (partner)alimentatie is in het algemeen al niet erg eenvoudig, als de alimentatieplichtige ondernemer is, kan deze rekenexercitie nog eens tot extra hoofdbrekens leiden.

Lees het volledige artikel

Wanneer is de verdeling bij scheiding: nu of in de toekomst?

Van de hoofdregel dat geld en goederen direct bij de scheiding verdeeld moeten worden, kan een rechter afwijken, bijvoorbeeld als de waarde van een bepaald vermogensbestanddeel niet goed vast te stellen is.

Lees het volledige artikel

Wat zijn de kosten van een echtscheidingsprocedure?

De kosten van een echtscheidingsprocedure zijn afhankelijk van een aantal factoren maar worden grotendeels bepaald door de vraag of beide partners één advocaat of adviseur in de arm nemen of dat u beiden besluit een eigen adviseur in te schakelen.

Lees het volledige artikel

Wat gebeurt er met de huurwoning na een echtscheiding?

Als u getrouwd bent en u woont samen in een huurwoning, dan bent u automatisch medehuurder ook al heeft u de huurovereenkomst niet zelf ondertekend. Als medehuurder bent u naast de huurder ook volledig aansprakelijk voor het nakomen van de verplichtingen uit de huurovereenkomst.

Lees het volledige artikel

Kan ik online scheiden en wat kost dat?

Online scheiden is met name geschikt voor mensen die snel willen scheiden en slechts in beperkte mate behoefte hebben aan juridisch advies omdat u op vrijwel alle onderdelen van de scheiding zelf afspraken heeft gemaakt.

Lees het volledige artikel

Proef om kinderen te ontzien bij echtscheiding

Een scheiding is enorm ingrijpend in het leven van kinderen. Om hen bij een moeilijke echtscheiding zoveel mogelijk te ontzien doen de rechtbank Zeeland – West-Brabant, Zeeuwse gemeenten en de Raad voor de Kinderbescherming een proef die 1 jaar gaat duren.

Lees het volledige artikel

Valt een letselschadevergoeding in huwelijkse gemeenschap?

Uitgangspunt bij een huwelijk dat in gemeenschap van goederen gesloten is, is de gelijke verdeling van alle bezittingen en schulden. In feite is er sprake van een situatie waarbij het vermogen van beide echtelieden samenvloeit tot één gezamenlijk vermogen.

Lees het volledige artikel
Bekijk alle artikelen