Veelgestelde vragen - mediator

Een familierechtmediator hoeft niet per se ook een advocaat te zijn. Alle advocaten die bij ons netwerk zijn aangesloten, zijn zowel mediator als advocaat. Een voordeel hiervan is dat de advocaat-mediator jullie niet alleen kan helpen bij het bemiddelen, maar ook met het juridische gedeelte van de echtscheiding, zoals de scheidingsprocedure bij de rechtbank, waardoor alles in een keer geregeld kan worden.

 

Alle advocaat-mediators binnen ons netwerk vind je op deze pagina.

Tijdens een mediation gesprek maak je samen met je partner afspraken over alle zaken die van belang zijn als je gaat scheiden. Hierbij kan je denken aan de woning, partneralimentatie, de kinderen, kinderalimentatie en de verdeling van de bezittingen en schulden.
De mediator bemiddelt waar nodig en komt op voor de belangen van jullie beiden. Zo verzamelt de advocaat-mediator samen met jou en je partner relevante stukken en wordt er samen met jullie nagedacht over zaken zoals de omgangsregeling met kinderen, de huur- of koopwoning, alimentatie en de verdeling van bezittingen.

 

Al deze afspraken worden uiteindelijk opgenomen in het echtscheidingsconvenant. De afspraken over de kinderen staan in het ouderschapsplan. Is alles afgesproken, dan dient de advocaat-mediator een scheidingsverzoek in bij de rechtbank om de echtscheiding af te kunnen wikkelen.

 

Op deze pagina vind je een overzicht van alle advocaat-mediators binnen ons netwerk.

Een advocaat-mediator kan jullie helpen bij het juridische aspect van jullie scheiding, maar kan ook als bemiddelaar optreden. De advocaat-mediator komt op voor de belangen van jullie allebei en denkt samen met jullie mee over zaken zoals het regelen van de huur- of koopwoning, de kinderen, de alimentatie en de verdeling van bezittingen. Door verschillende gesprekken wordt er uiteindelijk samen tot een oplossing gekomen waar jullie het allebei mee eens zijn.

 

Meer informatie over scheiden in mediation vind je op deze pagina.

Het kan voorkomen dat je ex-partner mediation weigert. Het is verstandig hier goed met elkaar over te praten. Alleen wanneer beide partners openstaan voor een mediator, heeft dit traject kans van slagen. Kies daarom gezamenlijk een mediator die bij jullie beiden aansluit.

 

Neem hiervoor gerust contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen jullie graag bij het vinden van een geschikte mediator.

 

Mochten jij en je ex-partner er niet uitkomen dan is het verstandig om beiden een eigen advocaat in te schakelen. Wellicht kunnen jullie in een zogeheten viergesprek tot duidelijke afspraken omtrent de hoogte van de alimentatie komen. Bij een dergelijk gesprek komen ex-partners en hun advocaten bijeen om tot afspraken te komen. Beide advocaten kijken hierbij naar het belang van hun eigen cliënt. Jouw eigen advocaat zal daarbij proberen zoveel mogelijke financieel voordeel voor jou te behalen. Mocht ook dit niet lukken dan zal het uiteindelijk de rechter zijn die beslist.

Wanneer jij een advocaat inschakelt, zijn hier kosten aan verbonden. Waar deze kosten op uit komen hangt af van de specifieke zaak en jouw persoonlijke financiële situatie.

 

Toevoeging
Wanneer je een laag inkomen hebt kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een toevoeging. Dit wordt ook wel pro-deo hulp genoemd. Wanneer je in aanmerking komt voor een toevoeging ontvang je een subsidie vanuit de overheid voor de advocaatkosten. Je betaalt dan enkel een eigen bijdrage in plaats van het normale uurtarief dat een advocaat rekent.

 

Wil je weten of je mogelijk in aanmerking komt voor een toevoeging? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte pro-deo advocaat binnen ons netwerk.

 

Uurtarief
Wanneer je inkomen te hoog is voor een toevoeging betaal je een uurtarief aan je advocaat. Dit tarief verschilt per advocaat maar ligt binnen ons netwerk veelal tussen de 180 - 200 euro. Daarnaast kan je in sommige gevallen vooraf een totaalbedrag afspreken met de advocaat. De advocaat zal dit bedrag vaststellen aan de hand van hoeveel tijd hij/zij denkt te zullen besteden aan jouw zaak.

 

Ben je op zoek naar een goede familierechtadvocaat? Neem dan contact met ons op.

Het hebben van een goede alimentatie advocaat is van groot belang. Deze advocaat zal namelijk opkomen voor jouw belang en zal zorgen voor een zo goed mogelijke financiële regeling.

 

Binnen ons netwerk zijn meerdere advocaten aangesloten. Wij werken landelijk, wat inhoudt dat we altijd een geschikte advocaat bij jou in de regio hebben. De advocaten binnen ons netwerk hebben vele jaren ervaring en zijn dus zeer geschikt om je te kunnen helpen bij jouw specifieke zaak. Neem contact op met een van onze medewerkers om te kijken welke advocaat bij jouw eisen aansluit. Wanneer we weten wat jouw specifieke zaak inhoudt, helpen we je graag met het vinden van de juiste advocaat die hierop aansluit.

Wanneer jij en je partner gaan scheiden, zal één van beiden alimentatie moeten gaan betalen aan de ander. Een familierechtadvocaat kan jou helpen bij het maken van een exacte alimentatieberekening. Om deze berekening te kunnen maken zal de advocaat, naast jouw financiële gegevens, ook de financiële informatie van je ex-partner opvragen. Wanneer de gegevens bekend zijn, kan een berekening gemaakt worden.

 

Wanneer je een eigen advocaat inschakelt, zal deze advocaat de berekening zoveel mogelijk in jouw belang maken. Dit houdt in dat de uitkomst van de berekening jou een zo groot mogelijk financieel voordeel kan opleveren. Na het maken van de berekening dient jouw advocaat een alimentatieverzoek in bij de rechtbank. Hierbij levert hij alle nodige stukken in met een duidelijke uitleg. Bij een alimentatieprocedure is een advocaat verplicht.

 

Jouw ex-partner zal hoogstwaarschijnlijk ook een advocaat inschakelen wanneer hij of zij het niet eens is met de hoogte van de alimentatie. Deze advocaat zal een tegenberekening maken als reactie op de berekening van jouw advocaat. Beide advocaten zullen met elkaar overleggen om een compromis te sluiten. Lukt het hen niet om tot een overeenstemming te komen, dan zal de rechtbank de uiteindelijke beslissing nemen.

 

Indien je ex-partner een alimentatieverzoek indient waar jij het niet mee eens bent, dan kan je verweer aanvoeren. Ook hiervoor heb je een advocaat nodig. Alleen een advocaat kan namelijk een verweerschrift indienen bij de rechtbank. Voor het indienen van dit verweerschrift heb je 4 weken de tijd nadat je het verzoekschrift van de wederpartij hebt ontvangen.

 

Wanneer je gaat scheiden is het mogelijk dat je recht hebt op partneralimentatie en/of kinderalimentatie.

 

Om alimentatie aan te kunnen vragen heb je een advocaat nodig. De advocaat maakt eerst een berekening op basis van jouw financiële gegevens. Daarnaast heeft de advocaat ook de financiële gegevens nodig van je ex-partner.

 

Vervolgens dient de advocaat een verzoekschrift in bij de rechtbank. Alleen een advocaat kan een dergelijk verzoekschrift indienen. Bij een alimentatieprocedure is het inschakelen van een advocaat dan ook verplicht.

 

Nadat het verzoekschrift is ingediend zal je ex-partner, wanneer deze het niet eens is met de hoogte van de alimentatie, een verweerschrift indienen. Jouw advocaat en de advocaat van je ex-partner gaan in overleg en proberen zo tot een overeenstemming te komen. Hierbij kijkt je advocaat naar jouw belang. Komen de advocaten er niet gezamenlijk uit? Dan is het de rechtbank die beslist.

 

Voor het aanvragen van alimentatie is dus de eerste stap een advocaat inschakelen. Kijkend naar het grote financiële belang, is het belangrijk dat dit een goede advocaat is. Wij helpen je graag met het vinden van een advocaat die geschikt is voor jouw alimentatieverzoek.

Bij een alimentatieprocedure is een advocaat verplicht. Dit komt doordat alleen een advocaat een alimentatieverzoek in kan dienen bij de rechtbank. Het is mogelijk om tussen jou en je ex-partner mondelinge afspraken te maken over de alimentatie, dit is echter niet aan te raden. Wanneer je de hoogte van de alimentatie namelijk vast laat leggen bij de rechtbank, is de alimentatieafspraak direct afdwingbaar via LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen). 

 

Het laten vastleggen van de hoogte van de alimentatie is van belang voor duidelijkheid na de echtscheiding. Wanneer het aanvragen van alimentatie deel is van de echtscheiding, dan staat het alimentatieverzoek in het echtscheidingsverzoek. Wil je de alimentatie later wijzigen? Ook voor een wijziging van alimentatie is een advocaat verplicht.

In tegenstelling tot een eigen advocaat, worden bij mediation de kosten verdeeld over beide partijen. Hierbij wordt vaak afgesproken dat zowel jij als je ex-partner de helft betaald. Er kan onderling een andere verdeling van de kosten worden afgesproken. Zo kunnen de kosten bijvoorbeeld ook naar draagkracht verdeeld kunnen worden.
Naast dat de kosten verdeeld worden, verloopt een mediation traject meestal sneller dan het traject waarbij beide partijen een eigen advocaat inschakelen. Door een sneller verloop van de alimentatieprocedure kan ook geld worden bespaard.

 

De kosten voor een mediator liggen vaak rond de 180 - 200 euro per uur. Echter, wanneer één van beiden een laag inkomen heeft, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een toevoeging. Bij een toevoeging subsidieert de overheid een deel van de advocaatkosten waardoor je alleen nog een eigen bijdrage hoeft te betalen. Hiervoor is niet vereist dat beide partijen een laag inkomen hebben. Bij mediation worden de inkomens namelijk apart beoordeeld. Wanneer één van jullie beiden in aanmerking komt voor een toevoeging, kan het dus zijn dat de kosten voor het berekenen van de alimentatie flink dalen.

 

Ben je op zoek naar een goede advocaat-mediator? Neem dan contact met ons op.

Wanneer jij en je ex-partner in goed overleg afspraken willen maken over de hoogte van de alimentatie, wordt mediation aangeraden. Bij mediation gaan jullie gezamenlijk om tafel met de mediator om afspraken vast te leggen die voor jullie beide voordelig zijn.

 

De mediator maakt een alimentatieberekening op basis van jullie financiële gegevens (inkomsten en kosten). Deze berekening wordt gemaakt op basis van jullie behoefte en draagkracht; wat heeft de ontvangende partner nodig om te kunnen voorzien in zijn of haar levensbehoeften en wat kan de betalende partner daarin bijdragen rekening houdend met diens draagkracht?

 

Na het maken van de alimentatieberekening zullen jij en je ex-partner samen met de mediator praten over deze berekening. In goed overleg kan deze berekening nog gewijzigd worden, zodat er een berekening blijft staan die voor beide partijen acceptabel is. Wanneer de berekening rond is, kunnen jij en je ex-partner de overeenkomst betreffende alimentatie ondertekenen. Vervolgens zal de mediator een alimentatieverzoek indienen bij de rechtbank en de afspraken door de rechter laten bekrachtigen. Hierdoor kan je nakoming vorderen wanneer je ex-partner zich niet aan de gemaakte afspraken houdt.

Het hebben van een goede alimentatie mediator is van groot belang. Deze mediator zal namelijk met jullie beiden in gesprek gaan om tot een zo goed mogelijke afspraak te komen over de hoogte van de alimentatie. De alimentatie mediators binnen ons netwerk zijn ook advocaat. Zo weet je zeker dat de alimentatie goed berekend wordt.

 

Binnen ons netwerk zijn meerdere mediators aangesloten. Wij werken landelijk wat inhoudt dat we altijd een geschikte mediator bij jou in de regio hebben. De mediators binnen ons netwerk hebben vele jaren ervaring en zijn dus zeer geschikt om je te kunnen helpen bij het vaststellen of wijzigen van de alimentatie. Neem contact op met een van onze medewerkers om te kijken welke mediator beschikbaar is.

Het kan voorkomen dat je ex-partner mediation weigert. Het is verstandig hier goed met elkaar over te praten. Alleen wanneer beide partners openstaan voor een mediator, heeft dit traject kans van slagen. Ga daarom alleen samen naar een mediator als jullie daar allebei een goed gevoel bij hebben.

 

Mochten jij en je ex-partner er niet samen (willen) uitkomen dan is het verstandig om beiden een eigen advocaat in te schakelen. Wellicht kunnen jullie samen met de advocaten in een viergesprek alsnog tot afspraken komen.  Mocht dit niet lukken dan zal het uiteindelijk de rechter zijn die beslist.

Jij en je ex-partner kunnen ervoor kiezen een mediator in te schakelen om de alimentatie vast te stellen. Hierbij zal allereerst een mediation overeenkomst opgesteld worden. In deze overeenkomst staat precies wat beide partijen van het traject bij de mediator kunnen verwachten. Het is bij mediation van belang dat jij en je ex-partner bereid zijn om in goed overleg afspraken over de alimentatie te maken. De mediator zal jullie hierbij begeleiden.

 

De mediator zal op basis van jullie financiële gegevens een alimentatieberekening opstellen. Deze kan uiteindelijk, wanneer jullie het eens zijn over de hoogte van de alimentatie, door jullie beide ondertekend worden. Door de overeenkomst tenslotte te laten bekrachtigen bij de rechtbank kan je nakoming vorderen wanneer je ex-partner de alimentatie niet of te laat betaald.

 

Zoek je nog een goede advocaat-mediator? Neem dan contact met ons op.

Wanneer jij een advocaat inschakelt, zijn hier kosten aan verbonden. Waar deze kosten op uit komen hangt af van de complexiteit van de zaak en jouw persoonlijke financiële situatie.

 

Toevoeging
Wanneer je een laag inkomen hebt, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een toevoeging. Dit wordt ook wel pro-deo hulp genoemd. Wanneer je in aanmerking komt voor een toevoeging ontvang je een subsidie vanuit de overheid voor de advocaatkosten. Je betaalt dan enkel een eigen bijdrage in plaats van het normale uurtarief dat een advocaat rekent.
Wil je weten of je mogelijk in aanmerking komt voor een toevoeging? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte pro-deo advocaat binnen ons netwerk.

 

Uurtarief
Wanneer je inkomen te hoog is voor een toevoeging betaal je een uurtarief aan je advocaat. Dit tarief verschilt per advocaat maar ligt binnen ons netwerk veelal tussen de 180 - 200 euro. Daarnaast kan je in sommige gevallen vooraf een totaalbedrag afspreken met de advocaat. De advocaat zal dit bedrag vaststellen aan de hand van hoeveel tijd hij denkt te zullen besteden aan jouw zaak.

 

Bij een echtscheiding zullen afspraken gemaakt moeten worden over verschillende zaken. Deze afspraken kunnen gaan over alimentatie, de kinderen of een koopwoning die verdeeld moet worden. In Nederland is het verplicht een advocaat in te schakelen wanneer je wil gaan scheiden. Alleen een advocaat kan namelijk het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. 

 

Het is belangrijk dat je tijdens de echtscheidingsprocedure een geschikte advocaat aan je zijde hebt. Deze advocaat zal namelijk kijken naar jouw belangen bij het maken van afspraken. Je ex-partner zal waarschijnlijk ook een advocaat inschakelen. Beide advocaten zullen in onderling overleg de beste afspraken proberen te maken, kijkend naar het belang van hun eigen cliënt. Kom je er niet uit? Dan beslist de rechter over de zaken die jullie verdeeld houden.

 

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste advocaat. Binnen ons netwerk zijn meerdere advocaten aangesloten. Wij werken landelijk wat betekent dat we altijd een geschikte advocaat bij jou in de regio hebben. De advocaten binnen ons netwerk hebben vele jaren ervaring en zijn dus zeer geschikt om je te kunnen helpen bij jouw specifieke echtscheidingszaak. Neem contact op met een van onze medewerkers om te kijken welke advocaat je verder kan helpen.

Wanneer jij en je ex-partner ervoor kiezen om de scheidingsprocedure via mediation te doorlopen, kunnen jullie samen scheiden met één advocaat.

 

Het is bij mediation van belang dat jij en je ex-partner in goed overleg afspraken over de scheiding kunnen vastleggen. Deze afspraken worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant en - als er minderjarige kinderen zijn - een ouderschapsplan. Als jullie het eens zijn geworden over de gemaakte afspraken dient de advocaat-mediator het echtscheidingsverzoek in bij de rechtbank. De rechter bekrachtigt de gemaakte afspraken.

 

Binnen ons netwerk zijn meerdere advocaat mediators aangesloten. Wij werken landelijk wat inhoudt dat we altijd een geschikte mediator bij jou in de buurt hebben. De mediators binnen ons netwerk hebben vele jaren ervaring en zijn dus zeer geschikt om je te kunnen helpen bij jouw specifieke zaak. Neem contact op met een van onze medewerkers om te kijken welke advocaat-mediator bij jullie past.

Bij een scheiding komen verschillende kosten kijken. Denk bijvoorbeeld aan de advocaat- of mediatorkosten en de kosten voor griffierechten die je aan de rechtbank moet betalen.

 

Als je niet genoeg geld hebt voor de echtscheidingsprocedure, kan je in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, een toevoeging. Je ontvangt dan een subsidie voor de advocaatkosten vanuit de overheid. Je moet nog wel zelf een eigen bijdrage betalen. Wil je weten of je mogelijk in aanmerking komt voor een toevoeging? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte pro-deo advocaat binnen ons netwerk.

 

De gemiddelde echtscheiding duurt zo'n drie tot vier maanden. Echter, het hangt van je persoonlijke situatie af hoe lang jouw scheiding zal duren. Een scheidingsproces met behulp van een mediator duurt meestal aanzienlijk korter dan een scheiding met behulp van een eigen advocaat.

 

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij je samen met je ex-partner tot een oplossing komt. Bij goed contact tussen jullie wordt dit dan ook aangeraden. Mediation is minder ingrijpend dan de stap naar een eigen advocaat. Daarnaast bespaart het jullie tijd en geld. Een gemiddeld mediation traject duurt één tot drie maanden.

 

Een scheidingstraject waarin jij en je ex-partner beiden een eigen advocaat inschakelen kan langer duren dan een mediation traject. Als er veel zaken zijn waar jullie het niet met elkaar eens zijn, kan het scheidingstraject zelfs meerdere jaren duren.

 

Ben je nog op zoek naar een goede advocaat of advocaat-mediator? Neem dan contact met ons op.

Wanneer jullie besluiten om een mediator in te schakelen bij een echtscheidingsprocedure, zijn hier kosten aan verbonden. In tegenstelling tot een eigen advocaat, worden bij mediation de kosten verdeeld over beide partijen. Hierbij wordt vaak afgesproken dat zowel jij als je ex-partner de helft betaald.
Naast dat jullie de kosten delen verloopt een mediation traject meestal sneller dan het traject waarbij beide partijen een eigen echtscheidingsadvocaat inschakelen. Door een sneller verloop van de echtscheidingsprocedure wordt dan geld bespaard.

 

De kosten voor een mediator liggen vaak rond de 180 - 200 euro per uur. Wanneer één van beide partners echter een laag inkomen heeft, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een toevoeging. Bij een toevoeging subsidieert de overheid een deel van de advocaatkosten waardoor je alleen nog een eigen bijdrage moet betalen. Hiervoor hoeven niet beide partijen een laag inkomen te hebben. Bij mediation worden de inkomens namelijk apart beoordeeld. Dus wanneer één van jullie beiden in aanmerking komt voor een toevoeging, kan het zijn dat de kosten voor de echtscheidingsprocedure flink dalen. Wil je weten of je in aanmerking kunt komen voor een toevoeging? Neem dan contact met ons op.

In een echtscheidingsprocedure kunnen jullie ervoor kiezen om te scheiden met behulp van een mediator of ieder een eigen advocaat. Een mediator is doorgaans goedkoper dan een eigen advocaat.

 

De uurtarieven van een advocaat en een mediator zijn vergelijkbaar, rond de 180 - 200 euro per uur. Mediation is vaak goedkoper, omdat je samen de mediator betaalt. Je deelt dus de rekening van de mediator. Wanneer jullie allebei een eigen advocaat inschakelen, betalen jullie ook allebei zelf de kosten hiervoor. 

 

De daadwerkelijke kosten hangen af van jouw persoonlijke situatie. Bij een eerste gesprek wordt door de advocaat of mediator een inschatting gemaakt van de totale kosten van de zaak. Dit bedrag wordt vastgesteld aan de hand van hoeveel tijd hij/zij denkt te zullen moeten besteden aan jouw/jullie zaak.

 

Toevoeging
Wanneer je een laag inkomen hebt, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een toevoeging. Dit wordt ook wel pro-deo hulp genoemd. Wanneer je in aanmerking komt voor een toevoeging ontvang je een subsidie vanuit de overheid voor de advocaatkosten. Je betaalt dan enkel een eigen bijdrage in plaats van het normale uurtarief dat een advocaat rekent.
Wil je weten of je mogelijk in aanmerking komt voor een toevoeging? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte pro-deo advocaat binnen ons netwerk.

De gemiddelde echtscheiding duurt zo'n drie tot vier maanden. Het hangt echter van je persoonlijke situatie af hoe lang jouw scheiding zal duren. Een scheidingsproces met behulp van een mediator duurt meestal aanzienlijk korter dan een scheiding met behulp van een eigen advocaat.

 

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij je samen met je ex-partner tot een oplossing komt. Bij goed contact tussen jullie wordt dit dan ook aangeraden. Mediation is minder ingrijpend dan de stap naar een eigen advocaat. Daarnaast bespaart het jullie tijd en geld. Een gemiddeld mediation traject duurt één tot drie maanden. Bij mediation gaan jullie gezamenlijk om de tafel met de mediator om afspraken vast te leggen. Als jullie het eens zijn geworden over de gemaakte afspraken, legt de mediator dit vast in een echtscheidingsconvenant.
Als er minderjarige kinderen zijn, dan wordt er ook een ouderschapsplan opgesteld. Na ondertekening kan de advocaat het scheidingsverzoek  indienen bij de rechtbank. De rechter spreekt daarna de echtscheiding officieel uit en bekrachtigt de gemaakte afspraken. Tenslotte wordt de scheiding ingeschreven bij de gemeente.

 

Binnen ons netwerk zijn meerdere mediators aangesloten. Wij werken landelijk wat inhoudt dat we altijd een geschikte mediator bij jou in de buurt hebben. De mediators binnen ons netwerk hebben vele jaren ervaring en zijn ook advocaat. Neem contact op met een van onze medewerkers om te kijken welke mediator bij jullie past.

 

Meer informatie over het verloop van de scheidingsprocedure vind je op deze pagina.

Als jij wilt scheiden, maar je partner niet, dan is het in Nederland toch mogelijk om te scheiden via de rechtbank. Als onderlinge gesprekken niet werken en jullie vastlopen in het echtscheidingsproces, kan je een advocaat in de arm nemen om een eenhoofdig verzoek tot echtscheiding in te dienen bij de rechtbank. Je partner kan tegen jouw verzoek verweer indienen, maar dat hoeft niet. De rechter bekrachtigt het eenhoofdige verzoek als het huwelijk 'duurzaam is ontwricht'. Dit houdt in dat er omstandigheden zijn die ervoor zorgen dat het huwelijk niet meer levensvatbaar is.

 

Voor een eenhoofdig verzoek heb je altijd een advocaat nodig. Bij ons netwerk zijn veel advocaten aangesloten. Wij werken landelijk wat inhoudt dat we altijd een geschikte advocaat bij jou in de regio hebben. De advocaten binnen ons netwerk hebben vele jaren ervaring en zijn dus zeer geschikt om je te kunnen helpen bij jouw specifieke zaak. Neem contact op met een van onze medewerkers om te kijken welke advocaat bij jou past.

Wanneer je gaat scheiden, wil je de juiste mediator vinden. Het is fijn om een mediator te vinden die bij jou en je ex-partner past. Mediation is een proces waarbij je met elkaar in gesprek gaat, een goede begeleider is hierbij van belang. Gesprekken bij de mediator zijn vertrouwelijk. De mediator blijft ook ten alle tijden onpartijdig. Dit betekent dat jullie gezamenlijk tot een oplossing komen.

 

Binnen ons netwerk zijn meerdere advocaat-mediators aangesloten. Wij werken landelijk wat inhoudt dat we altijd een geschikte mediator bij jou in de regio hebben. De mediators binnen ons netwerk hebben vele jaren ervaring en zijn dus zeer geschikt om je te kunnen helpen bij jouw specifieke zaak. Bovendien zijn alle aan ons netwerk verbonden mediators advocaat, zodat je zeker weet dat alles juridisch goed geregeld wordt. Neem contact op met een van onze medewerkers om te kijken welke mediator jullie kan helpen.

Bij veel familierechtelijke zaken heb je een familierecht advocaat nodig. Wanneer je een advocaat inschakelt, zijn hier kosten aan verbonden. Waar deze kosten op uit komen hangt af van jouw persoonlijke financiële situatie.

 

Toevoeging
Wanneer je een laag inkomen hebt kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een toevoeging. Dit wordt ook wel pro-deo hulp genoemd. Wanneer je in aanmerking komt voor een toevoeging ontvang je een subsidie vanuit de overheid voor de advocaatkosten. Je betaalt dan enkel een eigen bijdrage in plaats van het normale uurtarief dat een advocaat rekent.
Wil je weten of je mogelijk in aanmerking komt voor een toevoeging? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte pro-deo advocaat binnen ons netwerk.

 

Uurtarief
Wanneer je inkomen te hoog is voor een toevoeging betaal je een uurtarief aan je advocaat. Dit tarief verschilt per advocaat maar ligt binnen ons netwerk veelal tussen de 150 - 200 euro per uur. Daarnaast kan je in sommige gevallen vooraf een totaalbedrag afspreken met de advocaat. De advocaat zal dit bedrag vaststellen aan de hand van hoeveel tijd hij denkt te zullen besteden aan jouw zaak.

Een familierechtadvocaat houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met de familiebetrekkingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan echtscheidingen, ouderlijk gezag en omgang en partner- en kinderalimentatie. Binnen ons netwerk zijn verschillende familierechtadvocaten aangesloten. Neem contact op met een van onze medewerkers om te kijken welke familierecht advocaat jou kan helpen. 

Het hebben van een goede familierechtadvocaat is van groot belang. Deze advocaat zal namelijk opkomen voor jouw belang bij het maken van afspraken omtrent de kinderen, de woning en alimentatie.

 

Bij ons netwerk zijn meerdere advocaten aangesloten. Wij werken landelijk wat inhoudt dat we altijd een geschikte advocaat bij jou in de regio hebben. De advocaten binnen ons netwerk hebben veel ervaring en zijn dus zeer geschikt om je te kunnen helpen bij jouw familierecht zaak. Neem contact op met een van onze medewerkers om te kijken welke advocaat bij jouw eisen aansluit. Wanneer we weten waar jij juridische hulp bij nodig hebt, kunnen we je direct matchen met de juiste familierecht advocaat.

De advocaatkosten komen voor eigen rekening. Als je hier niet genoeg geld voor hebt, kan je een subsidie krijgen vanuit de overheid. Je hoeft dan niet zelf het gehele uurtarief van de advocaat te betalen, maar slechts een vaste eigen bijdrage. Deze subsidie wordt een toevoeging genoemd.

 

Scheiden door middel van mediation is goedkoper dan scheiden op tegenspraak. Bij mediation ga je samen met je partner naar een advocaat-mediator, waardoor jullie ook de kosten delen. Ook bij scheiden door middel van mediation kan je een toevoeging krijgen. Wil je weten of je mogelijk in aanmerking komt voor een toevoeging? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Nee. Bij de echtscheidingsprocedure geldt de verplichte procesvertegenwoordiging. Dit betekent dat je een familierechtadvocaat moet inschakelen om een verzoekschrift voor een echtscheiding in te dienen bij de rechtbank. 

In tegenstelling tot een eigen advocaat, worden bij mediation de kosten verdeeld over beide partijen. Hierbij wordt veelal afgesproken dat zowel jij als je ex-partner de helft betaald. Wel kan onderling afgesproken worden dat er een andere verdeling van de kosten volgt. Zo zouden de kosten bijvoorbeeld ook naar draagkracht verdeeld kunnen worden.
Naast dat jullie de kosten delen verloopt een mediation-traject meestal sneller dan het traject waarbij beide partijen een eigen familierecht advocaat inschakelen. Door een sneller verloop van de procedure wordt geld bespaard.

 

De kosten voor een advocaat-mediator liggen vaak rond de 150 - 200 euro per uur. Wanneer één van beiden echter een laag inkomen heeft, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een toevoeging. Bij een toevoeging subsidieert de overheid een deel van de advocaatkosten waardoor je alleen nog een eigen bijdrage moet betalen. Bij mediation worden de inkomens apart beoordeeld. het kan dus voorkomen dat één van jullie beiden in aanmerking komt voor een toevoeging en de ander niet. De mediator verdeeld dan de uren over beide partners.

 

Ben je op zoek naar een goede advocaat-mediator? Neem dan contact met ons op.

 

Wanneer je gaat scheiden wil je natuurlijk dat alles zo goed en snel mogelijk geregeld wordt. Een goede familierechtmediator is dan belangrijk. Alle familierechtmediators binnen ons netwerk zijn naast mediator ook advocaat. Dit is handig omdat ze jullie daardoor kunnen helpen bij zowel het juridische gedeelte van de scheiding, als bij het bemiddelen. Zoek jij een goede advocaat-mediator? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Gratis adviesgesprek?
Ma t/m vr - 09:00 tot 19:00