Inhoudsopgave

Wijzigen van een omgangsregeling

Een eenmaal vastgelegde omgangsregeling met de kinderen kan alleen gewijzigd worden met instemming van beide ouders of door een uitspraak van de rechter. Een wijzigingsverzoek moet door een advocaat bij de rechtbank worden ingediend door een advocaat.

Als een van beide ouders het niet langer eens is met de vastgelegde omgangsregeling, dan kan de rechter gevraagd worden om de omgangsregeling te wijzigen. De rechter zal eerst nagaan of er wel goede redenen zijn om de regeling aan te passen. Er moet dus een relevante wijziging van omstandigheden zijn. Als het gaat om een kind van twaalf jaar of ouder dan zal de rechter het kind in de gelegenheid stellen om zijn of haar mening te geven.

Omgangsbemiddeling bij het wijzigen van een omgangsregeling

De rechter kan beide ouders verwijzen naar omgangsbemiddeling. Dit houdt in dat de procedure bij de rechter voorlopig geschorst wordt en een onafhankelijke mediator probeert om samen met de ouders het omgangsprobleem op te lossen. In de praktijk blijkt dat deze mediation in een groot aantal gevallen tot succes leidt.

Section Separator

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar!

Onze medewerkers helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat of mediator.

Gratis intakegesprek

Altijd een advocaat die bij jou past

1432 klanten beoordelen ons met een 9,3/10

Gratis adviesgesprek?
Ma t/m vr - 09:00 tot 20:00