Wijzigen van een omgangsregeling

Een eenmaal vastgelegde omgangsregeling met de kinderen kan alleen gewijzigd worden met instemming van beide ouders of door een uitspraak van de rechter. Een wijzigingsverzoek moet door een advocaat bij de rechtbank worden ingediend door een advocaat.

Bel ons

Zoekt u een echtscheidingsadvocaat? Neem dan direct contact met ons op

Of laat ons u terugbellen

Op werkdagen bellen we u binnen 1 uur terug

Als een van beide ouders het niet langer eens is met de vastgelegde omgangsregeling, dan kan de rechter gevraagd worden om de omgangsregeling te wijzigen. De rechter zal eerst nagaan of er wel goede redenen zijn om de regeling aan te passen. Als het gaat om een kind van twaalf jaar of ouder dan zal de rechter het kind in de gelegenheid stellen om zijn of haar mening te geven.

Omgangsbemiddeling bij het wijzigen van een omgangsregeling

De rechter kan beide ouders verwijzen naar omgangsbemiddeling. Dit houdt in dat de procedure bij de rechter voorlopig geschorst wordt en een onafhankelijke mediator probeert om samen met de ouders het omgangsprobleem op te lossen. In de praktijk blijkt dat deze mediation in een groot aantal gevallen tot succes leidt.Advies of hulp nodig bij het wijzigen van uw omgangsregeling?

Neem contact op via de Scheidingslijn of het contactformulier.
Bel: 085 - 029 1003 Contactformulier

Bereken in 5 minuten uw actuele alimentatiebedrag

Kinderalimentatie

Gebruik dit formulier om de kinderalimentatie te berekenen. Alimentatie berekenen

Partneralimentatie

Gebruik dit formulier om de partneralimentatie te berekenen. Alimentatie berekenen

Indexatie

Wilt u de indexatie van de alimentatie berekenen? Indexatie berekenen

Gerelateerde artikelen

Welke achternaam krijgt een kind na een echtscheiding?

Ouders kunnen in Nederland kiezen of hun kind de achternaam van de vader of van de moeder krijgt. Een combinatie van beide namen is niet mogelijk. Deze keuze is ook eenmalig.

Lees het volledige artikel

Proef om kinderen te ontzien bij echtscheiding

Een scheiding is enorm ingrijpend in het leven van kinderen. Om hen bij een moeilijke echtscheiding zoveel mogelijk te ontzien doen de rechtbank Zeeland – West-Brabant, Zeeuwse gemeenten en de Raad voor de Kinderbescherming een proef die 1 jaar gaat duren.

Lees het volledige artikel

Alimentatie verliezen door het meenemen van een kind naar het buitenland

Een Filippijnse vrouw die haar kinderen zonder medeweten van haar Nederlandse man meenam naar haar geboorteland verspeelt haar recht op partneralimentatie, zo luidt het recente oordeel van het gerechtshof in Leeuwarden.

Lees het volledige artikel

Kosten van levensonderhoud en kinderalimentatie

Bij het bepalen van de hoogte van kinderalimentatie staan twee begrippen centraal: de behoefte van het kind (of kinderen) en de draagkracht van degene die alimentatie moet betalen (meestal de vader).

Lees het volledige artikel

Help! Er wordt een kind ontvoerd?

Soms ben je niet alleen een professional of echtscheidingsspecialist, maar gewoon een verontrust burger. Dat gevoel bekroop mij toen een tijd geleden in de media moest lezen dat een maatschappelijk werkster een jongetje uit zijn gezin had gehaald.

Lees het volledige artikel
Bekijk alle artikelen