Familierecht Mediator Goes
Ben je opzoek naar een goede een familierecht deskundige die gespecialiseerd is in mediation in de omgeving van Goes? Dan kunnen onze klantadviseurs je helpen. We werken samen met een netwerk van deskundige familierecht mediators. De mediators binnen ons netwerk zijn daarnaast ook advocaat. Op deze manier ben je verzekerd van de beste juridische hulp bij een zaak in het familierecht. De advocaat-mediators binnen het netwerk kunnen je bijstaan bij alle juridisch zaken die te maken hebben met het familierecht. Zoals bijvoorbeeld de scheidingsmediation, de partneralimentatie en kinderalimentatie en de verdeling van de woning. Het is soms lastig om de passende mediator te vinden. Daarom werken wij samen met een netwerk van betrokken en professionele familierecht mediators met maar één doel: jou helpen tot het komen van een zo goed mogelijke oplossing. Zo kan je snel weer verder.
Hoe wij je helpen
Onze klantadviseurs luisteren naar je situatie en kijken samen met jou hoe je het beste je juridische probleem kunt oplossen. Is mediation een geschikte oplossing, dan brengen onze klantadviseurs jullie meteen met een deskundige mediator in contact die jou bij je probleem kan helpen. Zo ben je er zeker van dat je zaak goed wordt opgepakt en dat je de geschikte hulp inschakelt. De volgende zaken worden door onze mediators behandeld: echtscheiding, ouderlijk gezag, kinder- en/of partneralimentatie en omgangsregelingen. Alle mediators die in ons netwerk zitten zijn ook advocaat. Bij scheidingsprocedures heeft dit als voordeel dat de hele procedure van a tot z door 1 advocaat-mediator kan worden afgewikkeld en je er maar één deskundige voor hoeft in te schakelen.
Wat mag je van de familierecht mediator verwachten?
De familierecht mediators binnen ons netwerk zijn deskundig op het gebied van familierecht. Een mediator is geen beschermde titel, dat wil zeggen dat iedereen onder deze titel mag werken. Van onze mediators mag je ervan uitgaan dat ze ook advocaat zijn; het voordeel hiervan is juridische deskundigheid. Na het telefonische intake gesprek met onze klantadviseurs neemt de mediator binnen 24 uur contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld. Gedurende het eerste gesprek bespreek je de situatie met de mediator. Advocaat-mediators hebben beroepsgeheim, dus je kunt alles bespreken met de mediator. Samen met de familierechtmediator maak je een overzichtelijk stappenplan. De familierecht mediator geeft aan de hand van dit plan een schatting van de kosten. Soms bestaat de mogelijkheid om gesubsidieerde rechtsbijstand van de overheid te krijgen. Dat kan als je inkomen en vermogen binnen bepaalde grenzen vallen. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.
Wat is mediation
Onder mediation wordt in principe verstaan iedere vorm van overleg, waarbij de twee scheidende echtgenoten proberen met behulp van een mediator tot een eerlijke afwikkeling van hun echtscheiding te komen, zowel ten aanzien van de kinderen als ten aanzien van de financiën. Vriendelijk scheiden. Mediation kan in veel vormen voorkomen. Een van de meest populaire vormen is de 'gewone' mediation, waarbij één (advocaat-)mediator een bemiddelende positie inneemt en als een neutrale gespreksleider tussen de twee echtgenoten optreedt. Hierbij ondersteunt de mediator de partijen bij het opstellen van afspraken en het zoeken naar een oplossing voor de afwikkeling van hun scheiding. Een mediator kan je ook helpen bij andere zaken dan een scheiding. Denk hierbij aan het opstellen van een omgangs-/alimentatieregeling. Ook bij het wijzigen van omgang of alimentatie kun je ervoor kiezen om dit met behulp van een mediator te regelen. Wanneer mediation niet bij je situatie past kunnen wij je begeleiden in de gang naar de rechter.
Voordelen van mediation
Bij een echtscheiding moeten veel afspraken gemaakt worden. Zo moet er een ouderschapsplan gemaakt worden, er moeten afspraken gemaakt worden over de kinder- en partneralimentatie en als er een koopwoning is, moet er bepaald worden wat hiermee gebeurt. Door alle emoties die bij een scheiding komen kijken kan het erg lastig zijn om tot afspraken te komen. Mediation biedt een oplossing om bij moeizame communicatie en hoge emoties toch met elkaar afspraken te maken. Mediation heeft als doel goede communicatie, herstel van vertrouwen en begrip zodat jij en je partner op een harmonieuze manier uit elkaar gaan en een goede relatie behouden. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn is behoud van een goede relatie tussen jou en je ex-partner erg belangrijk. Bij mediation krijgen partijen beide de ruimte om alles uit te spreken. Daarna gaan ze gezamenlijk op zoek naar een oplossing. Jij en je ex-partner lossen het conflict zelf op. Doordat jullie samen afspraken maken hebben jullie alles in eigen hand. Samen bepalen jullie wat er in het echtscheidingsconvenant komt. bij de gerechtelijke procedure staat het conflict centraal, terwijl bij mediation harmonie en een oplossing centraal staan. Dit zorgt dat afspraken volledig worden afgestemd op jouw situatie.