Echtscheidingsadvocaat Almelo

Ben je opzoek naar een goede echtscheidingsadvocaat in de regio Almelo? Dan zit je bij ons goed. We werken samen met een netwerk van gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten die je kunnen helpen met alle juridisch zaken die spelen rond jouw scheiding. Denk aan de scheidingsprocedure, de partneralimentatie en kinderalimentatie en de verdeling van de woning. Het is vaak niet eenvoudig om de juiste scheidingsadvocaat te vinden. Daarom zijn wij een netwerk van betrokken en professionele echtscheidingsadvocaten met maar één doel: jou vóór, tijdens of na de echtscheiding helpen. Zo kan je snel weer verder.

Wat je van ons kunt verwachten

Als je contact met ons opneemt, dan krijg je direct een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je krijgt de gelegenheid om ons te vertellen hoe het zit en vervolgens komen we met een passend klantadvies om je probleem op te lossen. Vereist je situatie een advocaat of een mediator? Dan zorgen wij dat je in contact komt met de geschikte advocaat of mediator. Zo ben je er zeker van dat je zaak goed opgepakt zal worden.

Wat mag je van de echtscheidingsadvocaat verwachten?

De advocaten binnen ons netwerk zijn gespecialiseerd in scheidingszaken. Na het gratis gesprek met onze intakebalie neemt de echtscheidingsadvocaat binnen 24 uur contact met je op om de vervolg stappen de bespreken. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld.Tijdens het eerste gesprek bespreek je de situatie met de scheidingsadvocaat. Scheidingsadvocaten hebben beroepsgeheim, dus je kunt alles vertellen aan de advocaat. Samen met de advocaat maak je een overzichtelijk stappenplan. De scheidingsadvocaat geeft aan de hand van dit plan een schatting van de kosten. Soms bestaat de mogelijkheid om gefinancierde rechtsbijstand van de overheid te krijgen. Dat kan als je inkomen en vermogen binnen bepaalde grenzen vallen. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Wat zijn de kosten van een scheidingsadvocaat in Almelo?

De meeste echtscheidingsadvocaten werken op basis van een uurtarief. Het is aan de advocaat om zelf zijn/haar uurtarief te bepalen. Vaak zijn de kosten gebasseerd op specialisatie en/of het aantal jaar ervaring. Gemiddeld kost een scheidingsavocaat in Nederland rond de 200 euro per uur. Voor mensen die beneden een bepaalde inkomsten - en vermogensgrens zitten, is het mogelijk om financiële hulp bij de advocaat kosten te ontvangen. Dit wordt een toevoeging genoemd. De advocaat kan deze subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand aanvragen.

Waarom een echtscheidingsadvocaat in de buurt van Almelo?

Woon je in de regio Almelo, dan wordt de scheidingszaak bij een rechtbank in de buurt van Almelo gevoerd. Het is dan natuurlijk makkelijker als je advocaat (of mediator) uit de buurt van Almelo komt. Dat scheelt in ieder geval reiskosten als er een zitting plaatsvindt. We raden onze clienten daarom altijd aan om een echtscheidingsadvocaat in te schakelen die uit de buurt komt.

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar!

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat of mediator.

Mediation en eigen advocaat mogelijk

Locaties door heel Nederland

Alleen gespecialiseerde advocaten en mediators

Gratis telefonische intake

Bel ons: 085 - 029 1003

Of stuur ons een email

Gratis adviesgesprek?
Ma t/m vr - 09:00 tot 19:00