Echtscheiding mediator Tubbergen

Heb jij een goede echscheiding mediator nodig in de omgeving van Tubbergen? Dan bent je bij ons aan het goede adres. We hebben een netwerk van gespecialiseerde mediators die je kunnen begeleiden bij jouw scheiding. In de procedure bij de mediator zullen jij en je partner samen, onder begeleiding van de scheidingsbemiddelaar, afspraken maken over zaken zoals het ouderschapsplan, de partner- en kinderalimentatie en de verdeling van de woning. Het is soms moeilijk om samen met je ex-partner tot afspraken te komen in alle emotie van een scheiding. Wil je harmonieus uit elkaar gaan met je partner en samen goede afspraken maken? Dan is een mediator de juiste keuze voor jullie. Het kan moeilijk zijn om een passende mediator te vinden die een begripvol en communicatief gesprek tussen jou en je partner kan begeleiden. Daarom zijn wij een netwerk van betrokken en professionele mediators met maar één doel: samen met jou en je partner in een goed gesprek tot afspraken komen, zodat jij en je ex-partner ook na de scheiding nog een goede relatie behouden.

Hoe kunnen wij helpen bij de echtscheiding?

Als je ons belt, dan krijg je direct een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je krijgt de gelegenheid om ons te vertellen over je situatie en vervolgens komen we met een passend klantadvies om je probleem op te lossen. Vereist je situatie een advocaat-mediator? Dan brengen wij je in contact met de geschikte advocaat of mediator. Zo ben je er zeker van dat je zaak goed opgepakt zal worden. Mediation is in beginsel iedere vorm van overleg, waarbij de twee scheidende echtgenoten proberen met behulp van een specialist tot een respectvolle afwikkeling van hun echtscheiding te komen, zowel ten aanzien van de kinderen als ten ten aanzien van de financiën. Beschaafd scheiden. Mediation is er in vele vormen. Een van de bekendste vormen is de 'gewone' mediation, waarbij één (advocaat-)mediator een bemiddelende positie inneemt en als een onpartijdige gespreksleider tussen de twee echtgenoten optreedt en hen ondersteund bij het maken van afspraken en vinden van een oplossing oor de afwikkeling van hun scheiding. De mediator maakt samen met jullie een inschatting hoeveel afspraken er nodig zijn om een goed echtscheidingsconvenant op te stellen. Tijdens deze sessies maken jij en je partner onder begeleiding afspraken over zaken zoals alimentatie en de woning. Wanneer jij en je partner tegen problemen aanlopen bij het maken van goede afspraken dan helpt de mediator jullie bij het vinden naar een geschikte oplossing voor jullie probleem. De mediator zorgt voor een communicatief, open en eerlijk gesprek waar begrip en respect centraal staan. Zo kunnen jij en je ex-partner op een harmonieuze manier uit elkaar gaan.

Wat mag je van de echtscheidingsadvocaat-mediator verwachten?

De echtscheidngsmediators binnen ons netwerk zijn gespecialiseerd in echtscheidingszaken. Na het vrijblijvende gesprek met onze intakebalie neemt de mediator binnen 24 uur contact met je op om de vervolgstappen de bespreken. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld. Tijdens het eerste gesprek bespreek je de situatie met de mediator. Advocaat-mediators hebben beroepsgeheim, dus je kunt alles vertellen aan de mediator. Samen met de mediator maak je een plan van aanpak. De mediator geeft aan de hand van dit plan een schatting van de kosten. Wanneer je inkomen en vermogen onder een bepaalde grens zitten dan is het mogelijk om gefinancierde rechtsbijstand te ontvangen. Voor meer informatie kan je terecht bij onze klantadviseurs of kan je kijken op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Een echtscheidingsverzoek moet altijd door een advocaat worden ingediend bij de rechtbank. Alle mediators die bij ons in het netwerk zijn aangesloten zijn zowel advocaat als mediator, zij kunnen uw scheiding van a tot z begeleiden. De advocaat-mediators uit ons netwerk zijn ervaren en communicatief en hebben je de juridische kennis om jou en je partner op op deskundige wijze bij te staan in jullie scheiding. De mediator maakt samen met jullie een inschatting hoeveel sessies er nodig zijn om een goed echtscheidingsconvenant op te stellen. Tijdens deze sessies maken jij en je partner onder begeleiding afspraken over zaken zoals alimentatie en de woning. Wanneer jij en je partner vastlopen bij het maken van goede afspraken, helpt de mediator jullie bij het zoeken naar een passende oplossing voor jullie probleem. De mediator zorgt voor een communicatief, open en eerlijk gesprek waar begrip en respect centraal staan. Zo kunnen jij en je ex-partner op een harmonieuze manier uit elkaar gaan.

Hoe gaat scheiden met een mediator?

De echtscheidngsmediators binnen ons netwerk zijn gespecialiseerd in echtscheidingszaken. Na het vrijblijvende gesprek met onze intakebalie neemt de mediator binnen een dag contact met je op om de vervolgstappen de bespreken. Vaak word je zelfs al op dezelfde dag van de doorverwijzing gebeld. Tijdens het eerste gesprek bespreek je de situatie met de mediator. Advocaat-mediators hebben beroepsgeheim, dus je kunt alles vertellen aan de mediator. Samen met de mediator maak je een overzichtelijk stappenplan. De mediator geeft aan de hand van dit plan een indicatie van de kosten. Soms bestaat de mogelijkheid om gesubsidieerde rechtsbijstand van de overheid te krijgen. Dat kan als je inkomen en vermogen binnen bepaalde grenzen vallen. Voor meer informatie kan je terecht bij onze klantadviseurs of kan je kijken op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Een echtscheidingsverzoek moet altijd door een advocaat worden ingediend bij de rechtbank. Alle mediators die bij ons in het netwerk zijn aangesloten zijn zowel advocaat als mediator, zij kunnen uw scheiding van a tot z begeleiden. De advocaat-mediators uit ons netwerk zijn ervaren en communicatief en hebben je de juridische kennis om jou en je partner op op deskundige wijze bij te staan in jullie scheiding. De mediator maakt samen met jullie een inschatting hoeveel sessies er nodig zijn om een goed echtscheidingsconvenant op te stellen. Tijdens deze sessies maken jij en je partner onder begeleiding afspraken over zaken zoals alimentatie en de woning. Wanneer jij en je partner vastlopen bij het maken van goede afspraken, helpt de mediator jullie bij het zoeken naar een passende oplossing voor jullie probleem. De mediator zorgt voor een communicatief, open en eerlijk gesprek waar begrip en respect centraal staan. Zo kunnen jij en je ex-partner op een respectvolle manier uit elkaar gaan.

Voordelen van mediation

Bij een scheiding moeten veel afspraken gemaakt worden. Zo moet je een ouderschapsplan opstellen, en moeten er afspraken gemaakt worden over de kinder- en partneralimentatie. Als er een koopwoning is, moeten jullie afspreken wat hiermee gebeurt. Door alle emoties die bij een scheiding komen kijken is het soms moeilijk om tot afspraken te komen. Mediation biedt een oplossing. Bij moeizame communicatie en hoge emoties kunnen jullie via mediation proberen om toch samen in goed overleg afspraken te maken. Omdat de geschillen bij mediation onder begeleiding worden opgelost verloopt een scheiding bij mediation vaak sneller dan een eenzijdige procedure bij de rechtbank. Daarnaast heeft mediation als doel goede communicatie, herstel van vertrouwen en begrip zodat jullie op een respectvolle manier uit elkaar gaan en een goede relatie kunnen behouden. Zeker wanneer jullie samen kinderen hebben, is het behouden van een goede relatie tussen jou en je ex-partner erg belangrijk. Jullie zullen dan na het uit elkaar gaan nog met elkaar te maken krijgen als ouders van jullie kinderen. Bij mediation krijgen partijen beide de ruimte om alles uit te spreken. Daarna gaan ze gezamenlijk op zoek naar een oplossing. Jij en je ex-partner lossen het conflict dus zelf op. Hierdoor hebben jullie alles in eigen hand. Samen bepalen jullie wat er in het echtscheidingsconvenant komt. Waar de focus bij een gerechtelijke procedure ligt bij het conflict, ligt de focus bij mediation op het samen zoeken naar een oplossing. Dit zorgt dat afspraken volledig worden afgestemd op jullie situatie.

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar!

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat of mediator.

Mediation en eigen advocaat mogelijk

Locaties door heel Nederland

Alleen gespecialiseerde advocaten en mediators

Gratis telefonische intake

Bel ons: 085 109 4102

Of stuur ons een email

Gratis adviesgesprek?
Ma t/m vr - 09:00 tot 19:00