Echtscheiding mediator Kapelle

Ben je opzoek naar een goede echtscheidings mediator in de buurt van Kapelle? Dan bent je bij ons aan het goede adres. Ons netwerk van gespecialiseerde mediators die je kunnen ondersteunen bij jouw scheiding. In de procedure bij de mediator zullen jij en je partner samen, onder begeleiding van de scheidingsbemiddelaar, afspraken maken over zaken zoals het ouderschapsplan, de partner- en kinderalimentatie en de verdeling van de woning. Het kan soms lastig zijn om samen met je ex-partner tot afspraken te komen in alle emotie van een scheiding. Wil je in harmonie uit elkaar gaan met je partner en samen goede afspraken maken? Dan is een mediator een passende oplossing voor jullie situatie. Het kan moeilijk zijn om een passende mediator te vinden die een begripvol en communicatief gesprek tussen jou en je partner kan begeleiden. Daarom zijn wij een netwerk van betrokken en professionele mediators met maar één doel: samen met jou en je partner in een goed gesprek tot afspraken komen, zodat jij en je ex-partner ook na de scheiding nog een goede relatie behouden.

Hoe kunnen wij helpen bij de echtscheiding?

Als je contact met ons opneemt, dan krijg je direct een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je krijgt de gelegenheid om onze klantadviseurs te vertellen over je situatie en vervolgens komen we met een passend klantadvies om je probleem op te lossen. Vereist je situatie een advocaat-mediator? Dan zorgen wij dat je in contact komt met de geschikte advocaat of mediator. Zo ben je er zeker van dat je de juiste hulp inschakelt voor je zaak. Mediation is in beginsel iedere vorm van overleg, waarbij de twee scheidende echtgenoten proberen met behulp van een specialist tot een respectvolle afwikkeling van hun echtscheiding te komen, zowel ten gunste van de kinderen als ten ten aanzien van de financiën. Beschaafd scheiden. Mediation is er in vele vormen. Een van de bekendste vormen is de 'gewone' mediation, waarbij één (advocaat-)mediator een bemiddelende positie inneemt en als een onpartijdige gespreksleider tussen de twee echtgenoten optreedt en hen ondersteund bij het maken van afspraken en vinden van een oplossing oor de afwikkeling van hun echtscheiding. De mediator maakt samen met jullie een inschatting hoeveel sessies er nodig zijn om een goed convenant op te stellen. Tijdens deze sessies maken jij en je partner onder begeleiding afspraken over zaken zoals alimentatie en de woning. Wanneer jij en je partner vastlopen bij het maken van goede afspraken dan helpt de mediator jullie bij het vinden naar een passende oplossing voor jullie probleem. De mediator zorgt voor een communicatief, open en eerlijk gesprek waar begrip en respect centraal staan. Zo kunnen jij en je ex-partner op een vreedzame manier uit elkaar gaan.

Wat mag je van de echtscheidingsadvocaat-mediator verwachten?

De advocaat-mediators binnen ons netwerk zijn gespecialiseerd in scheidingszaken. Na het gratis gesprek met onze intakebalie neemt de mediator binnen een dag contact met je op om de vervolgstappen de bespreken. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld. Tijdens het eerste gesprek bespreek je de situatie met de mediator. Advocaat-mediators hebben beroepsgeheim, dus je kunt alles vertellen aan de mediator. Samen met de mediator maak je een overzichtelijk stappenplan. De mediator geeft aan de hand van dit plan een indicatie van de kosten. Soms bestaat de mogelijkheid om een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand te krijgen. Dat kan als je inkomen en vermogen binnen bepaalde grenzen vallen. Voor meer informatie kan je terecht bij onze klantadviseurs of kan je kijken op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Een echtscheidingsverzoek moet altijd door een advocaat worden ingediend bij de rechtbank. Alle mediators die bij ons in het netwerk zijn aangesloten zijn zowel advocaat als mediator, zij kunnen uw scheiding van a tot z begeleiden. De advocaat-mediators uit ons netwerk zijn ervaren en communicatief en hebben je de juridische kennis om jou en je partner op optimaal bij te staan in jullie scheidingsproces. De mediator maakt samen met jullie een inschatting hoeveel sessies er nodig zijn om een goed echtscheidingsconvenant op te stellen. Tijdens deze sessies maken jij en je partner onder begeleiding afspraken over zaken zoals alimentatie en de woning. Wanneer jij en je partner vastlopen bij het maken van goede afspraken, helpt de mediator jullie bij het zoeken naar een passende oplossing voor jullie probleem. De mediator zorgt voor een communicatief, open en eerlijk gesprek waar begrip en respect centraal staan. Zo kunnen jij en je ex-partner op een respectvolle manier uit elkaar gaan.

Hoe gaat scheiden met een mediator?

De mediators binnen ons netwerk zijn gespecialiseerd in echtscheidingszaken. Na het vrijblijvende gesprek met onze intakebalie neemt de mediator binnen 24 uur contact met je op om de vervolgstappen de bespreken. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld. Tijdens het eerste gesprek bespreek je de situatie met de mediator. Mediators hebben beroepsgeheim, dus je kunt alles vertellen aan de mediator. Samen met de mediator maak je een overzichtelijk stappenplan. De mediator geeft aan de hand van dit plan een indicatie van de kosten. Soms bestaat de mogelijkheid om gesubsidieerde rechtsbijstand van de overheid te krijgen. Dat kan als je inkomen en vermogen binnen bepaalde grenzen vallen. Voor meer informatie kan je terecht bij onze klantadviseurs of kan je kijken op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Een echtscheidingsverzoek moet altijd door een advocaat worden ingediend bij de rechtbank. Alle mediators die bij ons in het netwerk zijn aangesloten zijn zowel advocaat als mediator, zij kunnen uw scheiding van a tot z begeleiden. De advocaat-mediators uit ons netwerk zijn ervaren en communicatief en hebben je de juridische kennis om jou en je partner op goed bij te staan in jullie echtscheiding. De mediator maakt samen met jullie een inschatting hoeveel sessies er nodig zijn om een goed echtscheidingsconvenant op te stellen. Tijdens deze sessies maken jij en je partner onder begeleiding afspraken over zaken zoals alimentatie en de woning. Wanneer jij en je partner vastlopen bij het maken van goede afspraken, helpt de mediator jullie bij het zoeken naar een passende oplossing voor jullie probleem. De mediator zorgt voor een communicatief, open en eerlijk gesprek waar begrip en respect centraal staan. Zo kunnen jij en je ex-partner op een harmonieuze manier uit elkaar gaan.

Voordelen van mediation

Tijdens een echtscheiding moet je veel afspraken met elkaar maken. Zo moet je een ouderschapsplan opstellen, en moeten er afspraken gemaakt worden over de kinder- en partneralimentatie. Als er een koopwoning is, moeten jullie beslissen hoe jullie deze gaan verdelen. Doordat de emoties bij een scheiding hoog zitten, is het soms erg lastig om goede afspraken met elkaar te maken. Mediation biedt een oplossing. Bij moeizame communicatie en hoge emoties kunnen jullie via mediation proberen om toch samen in goed overleg afspraken te maken. Omdat de geschillen bij mediation onderling worden opgelost verloopt een scheiding bij mediation vaak sneller dan een eenzijdige procedure bij de rechtbank. Daarnaast heeft mediation als doel goede communicatie, herstel van de vertrouwensrelatie en begrip zodat jij en je partner op een respectvolle manier uit elkaar kunnen gaan en een goede relatie behouden. Zeker wanneer jullie samen kinderen hebben, is het behouden van een goede relatie tussen jou en je ex-partner erg belangrijk. Jullie zullen dan na de echtscheiding nog met elkaar te maken hebben als ouders van jullie kinderen. Bij mediation krijgen partijen beide de ruimte om alles uit te spreken. Daarna wordt er gezamenlijk naar een oplossing gezocht. Jij en je ex-partner lossen het conflict dus zelf op. Hierdoor hebben jullie alles in eigen hand. Jullie bepalen helemaal zelf wat er in het echtscheidingsconvenant komt. Waar de focus bij een gerechtelijke procedure ligt bij het conflict, ligt de focus bij mediation op het samen zoeken naar een oplossing. Dit zorgt dat afspraken volledig worden afgestemd op jullie situatie.

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar!

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat of mediator.

Mediation en eigen advocaat mogelijk

Locaties door heel Nederland

Alleen gespecialiseerde advocaten en mediators

Gratis telefonische intake

Bel ons: 085 - 029 1003

Of stuur ons een email

Gratis adviesgesprek?
Ma t/m vr - 09:00 tot 19:00