Alimentatie mediator Zundert

Ben je op zoek naar een goede mediator die je kan helpen bij het berekenen/aanvragen/wijzigen van de alimentatie rondom Zundert? Dan kunnen wij je helpen. We werken samen met een netwerk van gespecialiseerde advocaat-mediators die je kunnen begeleiden bij alle zaken omtrent kinder- en partneralimentatie. Het is meestal niet gemakkelijk om de juiste mediator te vinden. Daarom werken wij samen met een netwerk van betrokken en professionele advocaat-mediators die ervaring hebben met alimentatiekwesties en die jou bij een alimentatiegeschil kunnen bijstaan.

Wat zijn de kosten van een mediator bij een alimentatieprocedure

De meeste advocaat-mediators werken op basis van een uurtarief. Het is aan de advocaat-mediator om zelf dit uurtarief te bepalen. Vaak zijn de kosten gebaseerd op de specialisatie van de advocaat en/of het aantal jaren ervaring dat de advocaat-mediator heeft. Voor mensen die beneden een bepaalde inkomsten- en vermogensgrens zitten, is het mogelijk om een subsidie voor de kosten van de mediation te ontvangen. Dit wordt een toevoeging genoemd. De advocaat-mediator kan deze subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand aanvragen. Onze klantadviseurs kunnen met je meekijken om op basis van een inschatting te bepalen of je voor zo'n toevoeging in aanmerking kunt komen. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt, kan het zijn dat de kosten door je verzekering gedekt worden. Als personen- en familierechtzaken onder de dekking van je polis vallen, worden de kosten van de advocaat-mediator wellicht vergoed door je verzekeraar. Hiervoor kan je het beste contact opnemen met je verzekeraar. Daarnaast is het in minder complexe gevallen soms mogelijk om van tevoren prijsafspraken te maken. Dit kan je het beste met de advocaat-mediator overleggen. Ook kan je bijvoorbeeld eerst een alimentatieberekening laten maken bij een advocaat-mediator en daarna bepalen of je een procedure wil gaan starten.

Wat kan je van de mediator verwachten?

De advocaat-mediators uit ons netwerk zijn gespecialiseerd in alimentatiezaken. Na het gratis gesprek met onze intakebalie neemt de advocaat-mediator binnen 24 uur contact met jullie op om de vervolgstappen te bespreken. Vaak belt de advocaat-mediator al op de dag van de doorverwijzing. Tijdens het eerste gesprek met de advocaat-mediator bespreken jullie jullie probleem met de advocaat-mediator. Advocaat-mediators hebben beroepsgeheim, dus jullie kunnen alles vertellen aan de advocaat-mediator. Samen met de advocaat-mediator maken jullie een overzichtelijk stappenplan. De advocaat-mediator geeft aan de hand van dit stappenplan een schatting van de kosten. Soms bestaat de mogelijkheid om een subsidie voor de kosten van de mediation van de overheid te krijgen. Dat kan als je inkomen en vermogen beide onder een bepaalde grens vallen. Voor meer informatie over de toevoeging kan je terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Wanneer kan je een mediator inschakelen voor alimentatie?

Het komt vaak voor dat mensen zelf afspraken maken over alimentatie met hun ex-partner. Hoewel het jullie vrij staat om zelf afspraken te maken over alimentatie, is het altijd verstandig om voor alimentatiekwesties in contact te komen met een advocaat-mediator. Ten eerste omdat de advocaat-mediator jullie kan helpen bij het maken van een juiste alimentatieberekening. Een alimentatieberekening is een complexe berekening waar veel omstandigheden en financiële gegevens in meewegen. Een advocaat-mediator heeft hier veel ervaring mee en kan voor jouw situatie een juiste berekening maken. Ook wanneer je nog samen ex-partner kan overleggen is het dus verstandig om een advocaat-mediator in te schakelen. Om de alimentatie te berekenen, heeft de advocaat-mediator financiële informatie nodig van jou en je ex-partner. In sommige gevallen telt de financiële informatie van een nieuwe partner van de alimentatie-ontvangende ex-partner ook mee. De advocaat-mediator vraagt je bepaalde stukken aan te leveren en zal ook je ex-partner benaderen voor het aanleveren van de nodige stukken. Zodra deze informatie bij de advocaat-mediator binnen is, wordt de alimentatieberekening gemaakt. De advocaat-mediator maakt een berekening voor jou. Je advocaat-mediator zul je dus ook aan de hand van deze berekening kunnen adviseren wat je in jouw positie het best kan doen. Een voordeel van het inschakelen van een advocaat-mediator bij het opstellen van een alimentatieregeling, is dat het vaak een relatief snelle oplossing biedt. Daarnaast heb je zelf invloed op de uitkomst. Dat is een kernpunt van mediation: jij bepaalt samen met je ex-partner wat er in de overeenkomst gezet wordt. Dit geeft ruimte voor maatwerk. Tot slot is een uitgangspunt van de mediation om een goede relatie te behouden. Zeker wanneer kinderen in het spel zijn, is goed contact tussen jou en je ex-partner belangrijk.

Waarom kiezen voor mediation?

Het is belangrijk dat wat met betrekking tot de alimentatie heldere afspraken gemaakt worden. Het is niet altijd even makkelijk om tot afspraken te komen. Mediation biedt een oplossing om bij moeizame communicatie, spanning en irritatie toch samen in goed overleg afspraken te maken. Mediation heeft als doel goede communicatie, herstel van vertrouwen en begrip zodat jij en je ex-partner samen op een vreedzame manier goede afspraken kunnen maken. Met name wanneer er kinderen betrokken zijn, is het erg belangrijk dat het contact tussen jou en je ex-partner goed blijft en dat jullie ook in de toekomst goed met elkaar overweg kunnen. Wanneer jij en je ex-partner niet op één lijn zitten, helpt de mediator jullie zoeken naar een middenweg. Jij en je ex-partner lossen het conflict zelf op onder begeleiding van een deskundige. Doordat jullie samen afspraken maken, hebben jullie wat er wordt afgesproken in eigen hand. Samen bepalen jullie wat er in de overeenkomst komt te staan. Waar de focus bij een gerechtelijke procedure ligt bij het conflict, ligt de focus bij mediation op het samen zoeken naar een oplossing. Dit zorgt ervoor dat afspraken volledig worden afgestemd op jullie situatie en dat er een alimentatieregeling tot stand komt die past bij jullie situatie. Hoewel het jullie vrij staat om onderling afspraken te maken, is het toch verstandig om dit onder begeleiding van een mediator te doen. Het is namelijk erg belangrijk dat er een duidelijke regeling tot stand komt en dat dit goed wordt vastgelegd, zodat jij en je ex-partner in de toekomst terug kunnen vallen op de gemaakte afspraken. Ook hier kan de mediator bij helpen. De mediators binnen ons netwerk zijn deskundig en kunnen je uitstekend helpen bij het opstellen van een heldere alimentatieregeling.

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar!

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat of mediator.

Mediation en eigen advocaat mogelijk

Locaties door heel Nederland

Alleen gespecialiseerde advocaten en mediators

Gratis telefonische intake

Bel ons: 085 109 4102

Of stuur ons een email

Gratis adviesgesprek?
Ma t/m vr - 09:00 tot 19:00