Alimentatie mediator Ommen

Heb je een mediator nodig die je kan helpen bij het berekenen/aanvragen/wijzigen van de alimentatie in de buurt van Ommen? Daar kunnen wij je bij helpen. Het Juridisch Netwerk Nederland bestaat uit een netwerk van gespecialiseerde advocaat-mediators die je kunnen adviseren over alle zaken omtrent kinder- en partneralimentatie. Het is meestal niet gemakkelijk om de juiste mediator te vinden. Daarom zijn wij een netwerk van betrokken en professionele advocaat-mediators die verstand hebben van alimentatiekwesties en die jou bij een geschil over alimentatie kunnen bijstaan.

Wat zijn de kosten van een mediator bij een alimentatieprocedure

De gemiddelde advocaat-mediator in Nederland werkt op basis van een vast uurtarief. Het is aan de advocaat-mediator om zelf zijn of haar uurtarief te bepalen. Vaak zijn de kosten gebaseerd op specialisatie en/of het aantal jaren ervaring dat de advocaat-mediator heeft. Voor mensen die beneden een bepaalde inkomsten- en vermogensgrens zitten, is het mogelijk om een subsidie voor de kosten van de mediation te ontvangen. Dit wordt een toevoeging genoemd. De advocaat-mediator kan deze subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand aanvragen. Onze klantadviseurs kunnen met je meekijken om te bepalen of je voor een toevoeging in aanmerking komt. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt, kan het zijn dat de kosten door de verzekering gedekt worden. Als personen- en familierechtzaken onder de dekking van je polis vallen, worden mediationkosten wellicht vergoed door je verzekeraar. Dit kan je het beste navragen bij je verzekeraar zelf. Daarnaast is het in minder complexe gevallen soms mogelijk om van tevoren prijsafspraken te maken. Dit kan je het beste met de advocaat-mediator overleggen. Ook kan je bijvoorbeeld eerst een alimentatieberekening laten maken bij een advocaat-mediator en daarna op basis van de uitkomst van de berekening bepalen of je een procedure wil gaan starten.

Wat kan je van de mediator verwachten?

De advocaat-mediators binnen ons netwerk hebben veel verstand van alimentatiezaken. Na het gratis gesprek met onze intakebalie neemt de advocaat-mediator binnen 24 uur contact met jullie op om de vervolgstappen te bespreken. Vaak belt de advocaat-mediator al op de dag van de doorverwijzing. Tijdens het eerste gesprek met de advocaat-mediator bespreken jullie de situatie met de advocaat-mediator. Advocaat-mediators hebben beroepsgeheim, dus jullie kunnen alles bij de advocaat-mediator kwijt. Samen met de advocaat-mediator maken jullie een overzichtelijk stappenplan. De advocaat-mediator geeft aan de hand van dit stappenplan een schatting van de kosten. Soms bestaat de mogelijkheid om een subsidie voor de kosten van de mediation van de overheid te krijgen. Dat kan als je inkomen en vermogen beide onder een bepaalde grens vallen. Voor meer informatie over de inkomensgrenzen kan je terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Wanneer moet je een mediator inschakelen voor alimentatie?

Het komt vaak voor dat mensen zelf afspraken maken over alimentatie met hun ex-partner. Hoewel het jullie vrij staat om zelf afspraken te maken over alimentatie, is het altijd verstandig om voor kwesties omtrent de alimentatie contact op te nemen met een advocaat-mediator. Ten eerste kan de advocaat-mediator jullie helpen bij het maken van een scherpe alimentatieberekening. Een alimentatieberekening is een complexe berekening waar veel factoren en financiële gegevens in meewegen. Een advocaat-mediator heeft hier veel ervaring mee en kan voor jouw situatie een scherpe berekening maken. Ook wanneer je nog samen ex-partner kan overleggen is het dus verstandig om een advocaat-mediator in te schakelen. Om de alimentatie te berekenen, heeft de advocaat-mediator financiële informatie nodig van jou en je ex-partner. Soms telt de financiële informatie van een nieuwe partner van de alimentatie-ontvangende ex-partner ook mee. De advocaat-mediator vraagt je bepaalde stukken aan te leveren en zal ook je ex-partner benaderen voor het aanleveren van de nodige stukken. Zodra deze binnen zijn, wordt de alimentatieberekening gemaakt. De advocaat-mediator maakt een berekening voor jou. De advocaat-mediator zul je dus ook aan de hand van de berekening kunnen adviseren wat je in jouw positie het best kan doen. Een voordeel van het inschakelen van een advocaat-mediator bij het opstellen van een alimentatieregeling, is dat het vaak een relatief snelle oplossing biedt. Daarnaast kan je zelf meedenken over de uitkomst. Dat is een kernpunt van mediation: jij bepaalt samen met je ex-partner wat er in de overeenkomst gezet wordt. Dit geeft ruimte voor maatwerk. Tot slot is een uitgangspunt van de mediation om een goede relatie te behouden. Zeker wanneer kinderen in het spel zijn, is goed contact tussen jou en je ex-partner belangrijk.

Waarom kiezen voor mediation?

Het is belangrijk dat wat over de alimentatie duidelijke afspraken gemaakt worden. Het is niet altijd even eenvoudig om tot afspraken te komen. Mediation biedt een oplossing om bij moeizame communicatie, spanning en irritatie toch samen in goed overleg afspraken te maken. Mediation heeft als doel goede communicatie, herstel van vertrouwen en begrip zodat jij en je ex-partner samen op een vreedzame manier goede afspraken kunnen maken. Zeker wanneer er kinderen betrokken zijn, is het van groot belang dat het contact tussen jou en je ex-partner goed blijft en dat jullie ook in de toekomst goed met elkaar overweg kunnen. Wanneer jij en je ex-partner tegengestelde belangen hebben, helpt de mediator jullie met zoeken naar een compromis. Jij en je ex-partner lossen het probleem zelf op onder begeleiding van een deskundige. Doordat jullie samen afspraken maken, hebben jullie wat er wordt afgesproken in eigen hand. Samen bepalen jullie wat er in de overeenkomst komt te staan. Waar de focus bij een gerechtelijke procedure ligt bij het conflict, ligt de focus bij mediation op het samen zoeken naar een oplossing. Dit zorgt ervoor dat afspraken volledig worden afgestemd op jullie situatie en dat er een alimentatieregeling tot stand komt die past bij jullie situatie. Hoewel het jullie vrij staat om onderling afspraken te maken, is het toch handig om dit onder begeleiding van een mediator te doen. Het is namelijk erg belangrijk dat er een heldere regeling tot stand komt en dat dit goed wordt vastgelegd, zodat jij en je ex-partner in de toekomst terug kunnen vallen op de gemaakte afspraken. Ook hier kan de mediator bij helpen. De mediators binnen ons netwerk zijn deskundig en kunnen je uitstekend helpen bij het opstellen van een kloppende alimentatieregeling.

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar!

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat of mediator.

Mediation en eigen advocaat mogelijk

Locaties door heel Nederland

Alleen gespecialiseerde advocaten en mediators

Gratis telefonische intake

Bel ons: 085 109 4102

Of stuur ons een email

Gratis adviesgesprek?
Ma t/m vr - 09:00 tot 19:00