Alimentatie advocaat Vught

Heb je een advocaat nodig die je kan helpen bij het berekenen/aanvragen/wijzigen van de alimentatie in de buurt van Vught? Dan kunnen wij je helpen. We werken samen met een netwerk van gespecialiseerde advocaten die je kunnen begeleiden bij alle zaken omtrent kinder- en partneralimentatie. Het is meestal niet gemakkelijk om de juiste advocaat te vinden. Daarom werken wij met een netwerk van betrokken en professionele advocaten die verstand hebben van alimentatiekwesties en die jou bij een alimentatiegeschil kunnen bijstaan.

Wat zijn de kosten bij een advocaat voor een alimentatieprocedure

De meeste advocaten werken op basis van een uurtarief. Het is aan de advocaat om zelf dit uurtarief te bepalen. Vaak zijn de kosten gebaseerd op specialisatie en/of het aantal jaren ervaring dat de advocaat heeft. Als je inkomen en vermogen onder een bepaalde grens liggen, is het mogelijk om een subsidie voor de advocaatskosten te ontvangen. Dat heet een toevoeging. De advocaat kan deze subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand aanvragen. Onze klantadviseurs kunnen met je meekijken om te bepalen of je voor een toevoeging in aanmerking komt. Wanneer je een rechtsbijstandsverzekering hebt, kan het ook zo zijn dat de kosten door de verzekering gedekt worden. Als personen-en familierechtzaken onder de dekking van je polis vallen, worden de kosten van de advocaat wellicht vergoed door de verzekeraar. Ditkan je het beste navragen bij je verzekeraar zelf. Daarnaast is het in minder complexe gevallen soms mogelijk om van tevoren prijsafspraken te maken. Dit kan je het beste met de advocaat overleggen. Ook kan je bijvoorbeeld eerst een alimentatieberekening laten maken bij een advocaat en daarna op basis van de uitkomst van de berekening bepalen of je een procedure wil gaan starten.

Wat mag je van de alimentatie advocaat verwachten?

De advocaten binnen ons netwerk hebben veel ervaring op het gebied van alimentatiezaken. Na het gratis gesprek met onze intakebalie neemt de advocaat binnen 24 uur contact met je op om de vervolgstappen de bespreken. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld. Tijdens het eerste gesprek met de advocaat bespreken jullie de situatie. Advocaten hebben beroepsgeheim, dus je kunt alles bij de advocaat kwijt. Samen met de advocaat maak je een overzichtelijk stappenplan. De advocaat geeft aan de hand van dit plan een schatting van de kosten. Soms bestaat de mogelijkheid om een subsidie voor de advocaatskosten van de overheid te krijgen. Dat kan als je inkomen en vermogen beide onder een bepaalde grens vallen. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Wanneer een alimentatie advocaat inschakelen?

Het komt vaak voor dat mensen zelf afspraken maken over alimentatie met hun ex-partner. Toch is het verstandig om voor kwesties omtrent de alimentatie een advocaat in te schakelen. Ten eerste omdat de advocaat je kan helpen bij het maken van een goede alimentatieberekening. Een alimentatieberekening is een ingewikkelde berekening waar veel omstandigheden in meewegen. Een advocaat heeft veel ervaring in het maken van alimentatieberekeningen en kan voor jouw situatie een scherpe berekening maken. Om het alimentatiebedrag te berekenen, heeft de advocaat jouw en je ex-partners financiële informatie nodig. Soms telt de financiële informatie van een nieuwe partner van de alimentatie-ontvangende ex-partner ook mee. De advocaat vraagt je bepaalde stukken aan te leveren en zal ook je ex-partner benaderen voor het aanleveren van de nodige stukken. Zodra deze binnen zijn, wordt de alimentatieberekening gemaakt. De advocaat maakt een berekening voor jou. Je advocaat zal je dus ook aan de hand van die berekening kunnen adviseren wat je in jouw positie het best kan doen.

Waarom een advocaat in de regio Vught?

Ben je woonzaam in de buurt van Vught, dan wordt de scheidingsprocedure meestal bij de rechtbank in Vught ingediend. Het is dan natuurlijk handiger als je advocaat (of mediator) uit de regio Vught komt. Dat is natuurlijk voordeliger als er een zitting plaatsvindt. We adviseren mensen daarom altijd om een echtscheidingsadvocaat in te schakelen in de provincie waar zij wonen.

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar!

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat of mediator.

Mediation en eigen advocaat mogelijk

Locaties door heel Nederland

Alleen gespecialiseerde advocaten en mediators

Gratis telefonische intake

Bel ons: 085 109 4102

Of stuur ons een email

Gratis adviesgesprek?
Ma t/m vr - 09:00 tot 19:00