Alimentatie advocaat Vaals

Heb je een advocaat nodig die je kan helpen bij het berekenen/aanvragen/wijzigen van de alimentatie rondom Vaals? Wij kunnen je hierbij helpen. We werken samen met een netwerk van gespecialiseerde advocaten die je kunnen begeleiden bij alle zaken omtrent kinder- en partneralimentatie. Het is meestal niet gemakkelijk om de juiste advocaat te vinden. Daarom zijn wij een netwerk van betrokken en professionele advocaten die gespecialiseerd zijn in alimentatiekwesties en die jou bij een alimentatiegeschil kunnen bijstaan.

Wat zijn de kosten bij een advocaat voor een alimentatieprocedure

De meeste advocaten werken op basis van een vast uurtarief. Het is aan de advocaat om zelf dit uurtarief te bepalen. Vaak zijn de kosten gebaseerd op de specialisatie van de advocaat en/of het aantal jaren ervaring dat de advocaat heeft. Als je inkomen en vermogen onder een bepaalde grens liggen, is het mogelijk om een subsidie voor de advocaatskosten te ontvangen. Dat heet een toevoeging. De advocaat kan deze subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand aanvragen. Onze klantadviseurs kunnen met je meekijken om op basis van een inschatting te bepalen of je voor een toevoeging in aanmerking kunt komen. Wanneer je een rechtsbijstandsverzekering hebt, kan het zijn dat de kosten door je verzekering gedekt worden. Als personen-en familierechtzaken onder de dekking van je polis vallen, worden de kosten van de advocaat wellicht vergoed door de verzekeraar. Ditkan je het beste navragen bij je verzekeraar zelf. Daarnaast is het in minder complexe gevallen soms mogelijk om van tevoren prijsafspraken te maken. Dit kan je het beste met de advocaat overleggen. Ook kan je bijvoorbeeld eerst een alimentatieberekening laten maken bij een advocaat en daarna op basis van de uitkomst van de berekening bepalen of je een procedure wil gaan starten.

Wat kan je van de advocaat verwachten?

De advocaten binnen ons netwerk hebben veel ervaring op het gebied van alimentatiezaken. Na het vrijblijvende gesprek met onze intakebalie neemt de advocaat binnen 24 uur contact met je op om de vervolgstappen de bespreken. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld. Tijdens het eerste gesprek met de advocaat bespreken jullie je situatie. Advocaten hebben beroepsgeheim, dus je kunt alles bij de advocaat kwijt. Samen met de advocaat maak je een overzichtelijk stappenplan. De advocaat geeft aan de hand hiervan een schatting van de kosten. Soms bestaat de mogelijkheid om een toevoeging van de overheid te krijgen. Dat kan als je inkomen en vermogen beide onder een bepaalde grens vallen. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Wanneer een advocaat inschakelen voor alimentatie?

Het komt vaak voor dat mensen zelf afspraken maken over alimentatie met hun ex-partner. Toch is het verstandig om voor alimentatiekwesties een advocaat in te schakelen. Ten eerste kan de advocaat je helpen bij het maken van een goede alimentatieberekening. Een alimentatieberekening is een complexe berekening waar veel omstandigheden in meewegen. Een advocaat heeft veel ervaring in het maken van alimentatieberekeningen en kan voor jouw situatie een goede berekening maken. Om het alimentatiebedrag te berekenen, heeft de advocaat jouw en je ex-partners financiële informatie nodig. Soms telt de financiële informatie van een nieuwe partner van de alimentatie-ontvangende ex-partner ook mee. De advocaat vraagt je bepaalde stukken aan te leveren en zal ook je ex-partner benaderen voor het aanleveren van de nodige stukken. Zodra deze binnen zijn, wordt de alimentatieberekening gemaakt. Jouw advocaat maakt een berekening voor jou. Je advocaat zal je dus ook aan de hand van deze berekening kunnen adviseren wat je in jouw positie het best kan doen.

Waarom een advocaat in de buurt van Vaals?

Ben je woonzaam in de buurt van Vaals, dan wordt de scheidingsprocedure meestal bij de rechtbank in Vaals ingediend. Het is dan natuurlijk makkelijker als je advocaat (of mediator) uit de regio Vaals komt. Dat is natuurlijk handiger als er een zitting plaatsvindt. We adviseren mensen daarom altijd om een echtscheidingsadvocaat in te schakelen in de provincie waar zij wonen.

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar!

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat of mediator.

Mediation en eigen advocaat mogelijk

Locaties door heel Nederland

Alleen gespecialiseerde advocaten en mediators

Gratis telefonische intake

Bel ons: 085 109 4102

Of stuur ons een email

Gratis adviesgesprek?
Ma t/m vr - 09:00 tot 19:00