Kan ik online scheiden en wat kost dat?

Online scheiden is met name geschikt voor mensen die snel willen scheiden en slechts in beperkte mate behoefte hebben aan juridisch advies, omdat er op vrijwel alle onderdelen van de scheiding zelf afspraken gemaakt worden. Uitwisseling van veel informatie kan per e-mail of per post en dat scheelt natuurlijk in de kosten.

Wanneer u een echtscheiding overweegt of als u in een scheiding zit, dan kan Scheidingsinformatie.nl u op heel veel vlakken helpen. Wij krijgen via de Scheidingslijn veel vragen binnen over echtscheidingsprocedures. Wij brengen u graag in contact met advocaten die online uw scheiding kunnen regelen. Een echtscheiding is echter wel een  levensveranderende gebeurtenis, waardoor niet altijd alles volledig online kan worden geregeld. Een mediator of advocaat wil namelijk  alle afspraken met u vastleggen en de advocaat is verplicht om het verzoek tot echtscheiding te ondertekenen. Desondanks is er heel veel online mogelijk. Hoe meer u zelf met uw ex-partner kunt regelen hoe voordeliger het wordt.Wilt u online scheiden?

Bel de Scheidingslijn (5 ct per minuut) of vul het contactformulier in.
Bel: 085 - 029 1003 Contactformulier

Bereken in 5 minuten uw actuele alimentatiebedrag

Kinderalimentatie

Gebruik dit formulier om de kinderalimentatie te berekenen. Alimentatie berekenen

Partneralimentatie

Gebruik dit formulier om de partneralimentatie te berekenen. Alimentatie berekenen

Indexatie

Wilt u de indexatie van de alimentatie berekenen? Indexatie berekenen

Gerelateerde artikelen

Alimentatie en ondernemerschap

Het vaststellen van (partner)alimentatie is in het algemeen al niet erg eenvoudig, als de alimentatieplichtige ondernemer is, kan deze rekenexercitie nog eens tot extra hoofdbrekens leiden.

Lees het volledige artikel

Wat gebeurt er met de huurwoning na een echtscheiding?

Als u getrouwd bent en u woont samen in een huurwoning, dan bent u automatisch medehuurder ook al heeft u de huurovereenkomst niet zelf ondertekend. Als medehuurder bent u naast de huurder ook volledig aansprakelijk voor het nakomen van de verplichtingen uit de huurovereenkomst.

Lees het volledige artikel

Valt een letselschadevergoeding in huwelijkse gemeenschap?

Uitgangspunt bij een huwelijk dat in gemeenschap van goederen gesloten is, is de gelijke verdeling van alle bezittingen en schulden. In feite is er sprake van een situatie waarbij het vermogen van beide echtelieden samenvloeit tot één gezamenlijk vermogen.

Lees het volledige artikel

Wanneer is de verdeling bij scheiding: nu of in de toekomst?

Van de hoofdregel dat geld en goederen direct bij de scheiding verdeeld moeten worden, kan een rechter afwijken, bijvoorbeeld als de waarde van een bepaald vermogensbestanddeel niet goed vast te stellen is.

Lees het volledige artikel

Kosten van levensonderhoud en kinderalimentatie

Bij het bepalen van de hoogte van kinderalimentatie staan twee begrippen centraal: de behoefte van het kind (of kinderen) en de draagkracht van degene die alimentatie moet betalen (meestal de vader).

Lees het volledige artikel
Bekijk alle artikelen