print

Zorgvuldig scheiden voor een redelijke prijs

Bij een scheiding komt over het algemeen heel wat kijken. Hoe voorkomt u dat u belangrijke (financiële) zaken niet goed geregeld worden? Maar hoe houdt u tegelijkertijd de kosten zo beperkt mogelijk? De professionals verbonden aan Hét Juridisch Netwerk Nederland informeren u graag over de tarieven.

Als u samen met uw partner of alleen besluit om uw echtscheiding bij een mediator ofadvocaat te regelen kunt u bij de professionals afspraken maken over de tarieven. Bespreek tijdens de intake nadat u de professional heeft geinformeerd over uw zaak altijd de financiele mogelijkheden. 

Kosten rechtsbijstand
Wat de kosten van rechtsbijstand door een advocaat en/of mediator zijn, hangt sterk af van uw specifieke situatie(zijn er veel dingen die geregeld moeten worden of juist niet) en uw inkomen en vermogen. Zit u onder een bepaalde grens dan komt u in aanmerking voor subsidie van de overheid. Of u nu wel of geen subsidie krijgt, bij veel advocaten en mediators is een eerste gesprek kosteloos. Informeer hier wel van tevoren naar.

Pro Deo Advocaat Echtscheiding
Een advocaat bekijkt altijd of u in aanmerking kunt komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel toevoeging, pro deo advocaat of advocaat van onvermogen genoemd. De inschakeling van een pro deo advocaat is (voor een deel) kosteloos. U hoeft alleen een eigen bijdrage (vast bedrag) te betalen. De overige kosten van uw pro deo advocaat worden vergoed door de overheid. Hét Juridisch Netwerk Nederland heeft als overtuiging dat rechtshulp voor iedereen toegankelijk moet zijn. Via Hét Juridisch Netwerk Nederland kunt u daarom altijd rechtshulp verkrijgen van een gespecialiseerde en ervaren echtscheidings-advocaat of - mediator, ongeacht de hoogte van uw inkomen.

Tarieven - Echtscheidings-advocaat
Als u niet in aanmerking mocht komen voor pro deo rechtsbijstand dan wordt u altijd vooraf geïnformeerd over de kosten. Het uitgangspunt is dat het tarief in verhouding moet staan tot de omvang en kwaliteit van de verleende diensten. Centraal staat het belang van de zaak en de wensen van de cliënt. Deze factoren leiden door gezamenlijk overleg tot een passende en concurrerende vergoeding voor de te verrichten diensten. 

Voor meer informatie belt u de Scheidingslijn op 085 - 018 9057 of mail ons.