print

Online alimentatie berekenen

Maak een online berekening van de hoogte van de kinderalimentatie of de partneralimentatie. Ook kunt eenvoudig uitrekenen hoeveel de wettelijke indexatie over de uitbetaalde alimentatie bedraagt.

Met een van onderstaande rekenmodules kunt u snel en gratis een online alimentatieberekening maken. De resultaten inclusief een toelichting op de berekening kunt u eenvoudig uitprinten of opslaan.


De rekenmodules geven een goede indicatie van de te betalen alimentatie omdat zij gebaseerd zijn op de belangrijkste uitgangspunten van de werkgroep Alimentatienormen van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak.

Berekenen van alimentatie is geen absolute wetenschap

Het vaststellen of uitrekenen van de hoogte van de partner- of kinderalimentatie is geen absolute wetenschap. Dit betekent dan ook dat de uitkomsten van de rekenmodules alleen gebruikt kunnen worden als indicatie. De resultaten geven u een goede indruk van de alimentatie die u kunt verwachten of moet betalen aan de hand van een aantal in te voeren gegevens.

Professionele rekensoftware alimentatie zeer complex

De rekensoftware die door juridisch professionals gebruikt wordt om de hoogte van alimentatie te berekenen is zeer uitgebreid en complex. Wij hebben geprobeerd om de rekenmodules alimentatie van Scheidingsinformatie.nl praktisch en werkbaar te houden zonder afbreuk te doen aan de belangrijkste uitgangspunten die bij het berekenen van partner- en kinderalimentatie een rol spelen.

Neem altijd contact op met een familierechtadvocaat

Ondanks het feit dat wij overtuigd zijn van het feit dat de bovenstaande rekentools u een goede indicatie geven van de hoogte van de alimentatie die in uw persoonlijke situatie betaald zou moeten worden, raden wij u aan om altijd contact op te nemen met een familierechtadvocaat voordat u besluit op basis van de indicatie van onze rekentools te handelen.

Wilt u contact met een advocaat om de alimentatie te laten berekenen en/of te laten wijzigen? Neem dan contact op met onze Scheidingslijn (085 - 018 9057) of stuur een e-mail. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.