print

Familierechtadvocaat? Gebruik BevoegdeRechter.nl

news visual

03-09-2012

Voordat een echtscheidingsprocedure gestart kan worden, moet de advocaat van de verzoekende partij eerst nagaan welke rechter bevoegd is. Met name als het gaat om een echtscheiding met internationale aspecten kan dit nog wel eens behoorlijk lastig zijn.

Voor iedere familierechtadvocaat behoort dit uitzoekwerk tot het verleden met de website BevoegdeRechter.nl

Familieprocesrecht is complex

De bevoegdheidsregels bij familierechtzaken zijn soms lastig te doorgronden. Zo gelden er andere regels voor echtscheidingen dan voor procedures rondom kinderen. Als een van beide partijen niet de Nederlandse nationaliteit heeft of in het buitenland woont, moeten er zelfs verdragen op nageslagen worden om te bepalen of de zaak wel voor de Nederlandse rechter kan worden aangebracht.

Bevoegdheidswizard bespaart tijd en geld

De website BevoegdeRechter.nl biedt hier uitkomst. Op de site bevindt zich een unieke ‘bevoegdheidswizard' die de gebruiker met enkele muisklikken naar de juiste rechter verwijst onder gelijktijdige vermelding van alle relevante contactgegevens en de wetsartikelen waarop deze bevoegdheid gebaseerd is. Door het gebruik van deze nieuwe tool kan elke familierechtspecialist zichzelf en daarmee ook zijn cliënt flink wat tijd en kosten besparen. Bovendien wordt de kans op fouten bij het vaststellen van de bevoegde rechter door gebruik van deze software geminimaliseerd.

De website en de tool zijn geschikt voor iedere advocaat of jurist die met enige regelmaat een gerechtelijke procedure start. BevoegdeRechter.nl kan een maand lang kosteloos en vrijblijvend uitgeprobeerd worden.

« Terug naar overzicht artikelen

Auteur:

redactie Scheidingsinformatie.nl