print

Alimentatie omhoog per 1 januari 2013

news visual

06-01-2013

Met ingang van 1 januari jl. is de kinder- en partneralimentatie wettelijk verhoogd met 1,7%. Deze automatische verhoging geldt zowel voor alimentatie die in een echtscheidingsconvenant is geregeld als voor alimentatie die door de rechter is vastgesteld.

Uitzonderingen op indexering

Op deze indexering zijn enkele uitzonderingen. Een rechter kan bijvoorbeeld bepalen dat er een vast bedrag aan alimentatie betaald moet worden zonder dat er over dit bedrag een jaarlijkse indexering van toepassing is.
Ook kan in een echtscheidingsconvenant afgesproken zijn dat de alimentatiebedragen niet geïndexeerd worden. Maar beide uitzonderingen komen in de praktijk niet vaak voor.

Als u vindt dat u structureel te veel alimentatie moet betalen of als u juist vindt dat u structureel te weinig alimentatie ontvangt, kunt u een wijzigingsverzoek indienen bij de rechtbank. Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact op met een van onze familierechtadvocaten.

Als u wilt weten wat de invloed van de indexering is op de door u betaalde of ontvangen alimentatie, kunt u gebruik maken van onze online indexeringstool.

« Terug naar overzicht artikelen

Auteur:

redactie Scheidingsinformatie.nl