print

Officiële alimentatieberekening voor € 290

Overweegt u om alimentatie aan te vragen of te laten wijzigen?
Via ons kunt u een berekening laten maken tegen een vast tarief van € 290.

Overweegt u om alimentatie aan te vragen of te laten wijzigen? Bijvoorbeeld omdat uw inkomsten zijn veranderd of er sprake is van een nieuwe gezinssituatie? U kunt in dat geval eerst een officiële alimentatieberekening laten maken, voordat u vervolgstappen onderneemt. Zo weet u van tevoren beter waar u aan toe bent.

Officiële alimentatieberekening 

U kunt via ons de volgende officiële alimentatieberekeningen aanvragen:

  • kinderalimentatie
  • partneralimentatie
  • beiden


Het vaste tarief is € 290. Dit tarief geldt niet voor ondernemers of samengestelde gezinnen. Een samengesteld gezin is een gezin waarbij minimaal één ouder een kind heeft uit een vorige relatie. In beide gevallen is een uitgebreidere berekening noodzakelijk. Neem contact met ons op om de voorwaarden te bespreken.

Werkwijze aanvragen alimentatieberekening

Wilt u een alimentatieberekening laten maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0900 - 0307 of vul het web-formulier in en vraag naar een officiële alimentatieberekening. Onze medewerkers staan u graag te woord en informeren u verder over de werkwijze. De officiële alimentatieberekeningen worden verzorgd door een extern, in alimentatie gespecialiseerd bureau.

Nadat het alimentatiebureau al uw gegevens heeft ontvangen, ontvangt u van hen binnen enkele werkdagen de officiële alimentatieberekening met een toelichting per e-mail. De berekening wordt gemaakt op basis van de TREMA-normen. De berekening kunt u goed gebruiken als startpunt in de onderhandeling met uw (ex-)partner of als basis voor een alimentatieprocedure.

Na toezending van de definitieve alimentatieberekening neemt een van de medewerkers contact met u op om te bespreken of de berekening duidelijk is en of er nog vragen zijn. Zij zullen u ook vragen of u wellicht wilt worden doorverwezen naar een gespecialiseerde familierecht advocaat om alimentatie aan te vragen of deze te laten wijzigen.

Neem nu contact op

Wilt u een alimentatieberekening aanvragen? Bel ons op 0900 - 0307 of mail ons