print

Hoe werkt de rekenmodule indexatie alimentatie?

U kunt gratis gebruik maken van de rekenmodule indexatie alimentatie om na te gaan wat de actuele hoogte van de verschuldigde kinder- of partneralimentatie is op basis van de wettelijke indexering.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe rekenmodule indexatie alimentatie werkt. In dit artikel kunt u meer lezen over het recht op indexatie van alimentatie.

Het resultatenblad van de rekenmodule indexatie alimentatie is onderverdeeld in twee blokken:

  1. Gegevens oude alimentatie
  2. Resultaten van de indexatie

Blok 1: gegevens oude alimentatie

In dit blok staat allereerst weergegeven welk bedrag er momenteel aan kinder- of partneralimentatie betaald wordt. Daaronder staat in welk jaar voor het laatst indexatie van de kinder- of partneralimentatie heeft plaatsgevonden. Als er helemaal nooit indexatie heeft plaatsgevonden is dit het jaar waarin de alimentatie is vastgesteld.

Blok 2: resultaten van de indexatie

In dit blok wordt per jaar weergegeven met welk percentage de alimentatie geïndexeerd had moeten worden. Onderaan de reeks staat het totale indexatiecijfer vermeld aan de hand van de zogenaamde samengestelde rente (rente op rente).

Tot slot wordt helemaal onderaan dit blok weergegeven welk bedrag er momenteel aan alimentatie verschuldigd is op basis van de wettelijke indexatie van de afgelopen jaren.
 

Officiele berekening

Wilt u een officiele alimentatieberekening laten maken? Neem dan telefonisch contact op met de Scheidingslijn op 085 - 018 9057.  

« Terug naar overzicht artikelen